Αλέξης Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Τσίπρα – Καμμένου, ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν από την Κυβέρνηση, καθώς “το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να κρατήσω την καρέκλα”.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Π. Καμμένου ενώ δήλωσε ότι θα κάνει δεκτή και οποιαδήποτε άλλη παραίτηση, καθώς εξ αρχής ζητούσε “καθαρές λύσεις” από τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ.  Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το eleftherostypos.gr, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει Ψήφο Εμπιστοσύνης την Πέμπτη ενώ η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βασική μου επιδίωξη είναι να αποκατασταθεί ο ρόλος και η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα, να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα μέσα από τις συμμαχίες και την πορεία της αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεσόγειο. Εχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια, ότι μπροσ΄τα στο προφανές εθνικό συμφέρον, δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος».

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση των δυο αντρών:

Πηγή: eleftherostypos.gr, news247.gr

Σχετικά άρθρα