Το νέο σύστημα διορισμών βγάζει ξανά στους δρόμους τους εκπαιδευτικούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία προς τη Βουλή εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών. Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Το σύστημα διορισμών-προσλήψεων «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο», υποστηρίζουν και τονίζουν ότι «το νέο σύστημα απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».

Την 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Για τη διευκόλυνση της κινητοποίησης η ΕΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας (11.00-14.00), όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών έχει καταλάβει συμβολικά την Πρυτανεία του Καποδιστριακού από την περασμένη Παρασκευή και καλεί στην έμπρακτη στήριξη της κατάληψης της Πρυτανείας διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη

Σχετικά άρθρα