Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν πέρασε το άρθρο για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Εκτός των αναθεωρητέων διατάξεων φαίνεται πως μένει το άρθρο 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Το άρθρο 3 του Συντάγματος δεν έλαβε τις απαραίτητες 151 ψήφους καθώς τόσο η Νίνα Κασιμάτη, όσο και οι Νίκος Μιχελογιαννάκης και Γεωργία Γεννιά δεν υπερψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένει άγνωστο εάν η ερμηνευτική διάταξη που συνοδεύει το άρθρο 3, πήρε 151 ψήφους ή απορρίφθηκε και αυτή.

Τι αναφέρει αναλυτικά το άρθρο 3 του Συντάγματος;

  1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
  2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
  3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X