Στη φυλακή ο καρδινάλιος George Pell μετά την καταδίκη για τον βιασμό ανηλίκων

Την άμεση προφυλάκιση του καρδινάλιου George Pell, μετά την καταδίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους διέταξε δικαστήριο της Μελβούρνης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 77χρονου άσκησαν έφεση, ζητώντας ο Pell να παραμείνει ελεύθερος ως την εκδίκαση της έφεσής του όμως ο δικαστής Πίτερ Κιντ ακύρωσε το αίτημα και διέταξε να τεθεί υπό κράτηση αμέσως.

Ο καρδινάλιος κρίθηκε ένοχος για μία κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου καθώς και για άλλες τέσσερις κατηγορίες για ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικους, μέλη μιας παιδικής χορωδίας, όταν ήταν ακόμη ηλικίας 12 και 13 ετών.

Υπήρξε το «νούμερο 3» στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εκτελώντας χρέη ταμία και στενός συμβούλους του Πάπα.

Να σημειώσουμε πως ένας από τους μάρτυρες, ο οποίος είχε πέσει θύμα του Πελ όταν ήταν παιδί, τον καταράστηκε φωνάζοντάς του «Να καείς στην Κόλαση».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πασχίζει το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει μια σωρεία σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, από τις ΗΠΑ ως τη Χιλή, από τη Γερμανία ως την Αυστραλία.

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε λόγο δημόσια την Κυριακή για μια «μάχη μέχρις εσχάτων» εναντίον ενός «εγκλήματος που πρέπει να σβηστεί από τη Γη».

Ο 77χρονος καρδινάλιος είναι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας που καταδικάστηκε ποτέ για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης με θύματα ανήλικους.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυστραλία: Καταδικάστηκε ο υπ. Οικονομικών του Βατικανού για βιασμό ανηλίκων

Σχετικά άρθρα