Γεωργίτσης: :Το συγκινητικό «αντίο» του Κώστα Βουτσά και η Αλίκη

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Φαίδωνα Γεωργίτση. Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν δημοσίως, ο Κώστας Βουτσάς που έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

«Απέραντη θλίψη σαν να έχασα έναν αδελφό! Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε Φαίδωνα! Ήσουν σπουδαίος συνάδελφος, σπουδαίος καλλιτέχνης και το καλύτερο παιδί!», έγραψε ο κορυφαίος ηθοποιός συνοδεύοντας το ποστ του με κοινές τους φωτογραφίες.

Ο Κώστας Βουτσάς και ο Φαίδωνας Γεωργίτσης έχουν συνεργαστεί στις ταινίες όπως «Οι θαλασσιές χάντρες» και «Μια κυρία στα μπουζούκια»

 

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον γόη του ελληνικού σινεμά,Φαίδωνα Γεωργίτση

 

Το τελευταίο «αντίο» στον Φαίδωνα Γεωργίτση θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές του αγαπημένου ηθοποιού.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 12:30, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Ο αξέχαστος γόης της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου «έφυγε» χθες σε ηλικία 80 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Είχε γεννηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 1939 και πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Πρωταγωνίστηκες σε πολλές ταινέις της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε άλλα «ιερά τέρατα» του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, κ. ά.

 

Το συγκινητικό μήνυμα του Γιάννη Βαρδή για τον Φαίδωνα Γεωργίτση

 

Με το δικό του μήνυμα αποχαιρέτησε ο Γιάννης Βαρδής τον Φαίδωνα Γεωργίτση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία σε ηλικία 80 ετών, από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Μέσα από το το Instagram, αποκάλυψε πως σχεδόν καθημερινά, συναντούσε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, τυχαία στο δρόμο.

Όπως έγραψε ο γιος του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή: «Λοιπόν, εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον έβλεπα σχεδόν μέρα παρά μέρα για χρόνια. Έφευγα απ το σπίτι με το αυτοκίνητο και τον έβλεπα απογευματινές ώρες χειμώνα καλοκαίρι να περιπατάει. Κάθε μέρα πρέπει να περπατούσε. Φαινόταν από μακριά απόμακρος, σκυθρωπός, μοναχικός θα έλεγα. Δεν ήξερα αν έχει κάποιον από αυτούς τους χαρακτηρισμούς αλλά έτσι φαινόταν. Σταματαγα λοιπόν το αμάξι δίπλα του και του μιλούσα… γεια σας τι κάνετε, είμαι ο γιος του Αντώνη, με θυμάστε; αμέσως όταν με κοίταζε άλλαζε το πρόσωπο του, γλύκαινε και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα παραπάνω εξαφανιζόταν δια μαγείας. Γεια σου τι κάνεις και βέβαια σε θυμάμαι. Να προσέχεις να είσαι καλά. Αγαπημένος ηθοποιός, αγαπημένος άνθρωπος, φίλος του πάτερα μου και θεωρώ τεράστια την απώλεια του. Κύριε Φαίδων σε ευχαριστούμε».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Λοιπον εγω αυτον τον ανθρωπο τον εβλεπα σχεδον μερα παρα μερα για χρονια. Εφευγα απ το σπιτι με το αυτοκινητο και τον εβλεπα απογευματινες ωρες χειμωνα καλοκαιρι να περπαταει. Καθε μερα πρεπει να περπατουσε. Φαινοταν απο μακρια απομακρος,σκυθρωπος,μοναχικος θα ελεγα. Δεν ηξερα αν εχει καποιον απο αυτους τους χαρακτηρισμους αλλα ετσι φαινοταν. Σταματαγα λοιπον το αμαξι διπλα του και του μιλουσα….γεια σας τι κανετε,ειμαι ο γιος του αντωνη,με θυμαστε;αμεσως οταν με κοιταζε αλλαζε το προσωπο του,γλυκαινε και οι χαρακτηρισμοι που χρησιμοποιησα παραπανω εξαφανιζονταν δια μαγειας. Γεια σου τι κανεις και βεβαια σε θυμαμαι. Να προσεχεις να εισαι καλα. Αγαπημενος ηθοποιος,αγαπημενος ανθρωπος,φιλος του πατερα μου και θεωρω τεραστια την απωλεια του. Κυριε Φαιδων σε ευχαριστουμε.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη giannisvardis (@giannisvardis) στις

Ο Φαίδων Γεωργίτσης για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Από τη δεύτερη μέρα που τα φτιάξαμε, μου ζήτησε να παντρευτούμε»

Μιλώντας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει: «Με την Αλίκη πηγαίναμε για γάμο. Ζήσαμε μοναδικό καλοκαίρι το ’63, γεμάτο πάθος. Εγώ γύριζα τότε “Τα κόκκινα φανάρια”. Εκείνη λοιπόν γύριζε στα ίδια στούντιο με τον Παπαμιχαήλ και με έναν Τούρκο το “Χτυποκάρδια στο θρανίο” σε τουρκική βερσιόν. Μου έλεγε ότι είμαι ο τύπος που της άρεσε πάρα πολύ. Γαλανά μάτια, ζυγωματικά, θεληματικό πηγούνι και τέτοια. Μου έλεγε επίσης ότι πολλοί πρωταγωνιστές τής την έπεφταν τότε, αλλά εκείνη γούσταρε εμένα.

Όμως εγώ εκείνη την εποχή ήμουν πολύ ερωτευμένος με την Μπέτυ Αρβανίτη, η οποία χώρισε τον άντρα της για μένα. Εγώ ήμουν πιτσιρικάς τότε. Μου την έπεσε λοιπόν η Βουγιουκλάκη, δεν θα ενδώσω; Άλλωστε την εποχή εκείνη ήταν προσόν να πηγαίνεις με πολλές γυναίκες. Δεν θεωρούνταν μειονέκτημα ο άνδρας να απατά τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα τον άνδρα. Έτσι δεν θεώρησα ότι είχα απιστήσει απέναντι στην Μπέτυ για χάρη της Βουγιουκλάκη… Ήταν πολύ καλή και τσαχπίνα.

Πήγαμε μαζί και διακοπές εκείνο το καλοκαίρι στη Χαλκίδα. Η Αλίκη από τη δεύτερη μέρα που τα φτιάξαμε, μου ζήτησε να παντρευτούμε. Με πήγε στη μάνα της την κυρία Έμυ και μπροστά της μου ζήτησε να παντρευτούμε. Από την άλλη, η Αλίκη καθημερινά ερχόταν στο φτωχικό μας σπίτι στη Νέα Σμύρνη και έβλεπε τη μάνα μου. Ο έρωτας της Αλίκης για μένα ήταν και η αρχή για να χαλάσει η σχέση μου με την Μπέτυ. Αν και μείναμε μαζί με την Μπέτυ για πολλά χρόνια, ωστόσο ήταν ένα γεγονός που μας στιγμάτισε».

 

Πηγή: peoplegreece.com,    star.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φαίδων Γεωργίτσης: Έσβησαν για πάντα τα… κόκκινα φανάρια του λαμπερού ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά

Ζωή Λάσκαρη: Η μεγάλη ανακάλυψη της Φίνος Φιλμ, η πορεία της στο καλλιτεχνικό στερέωμα και οι άνθρωποι που τη σημάδεψαν

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η πιο δύσκολη στιγμή μετά από 41 χρόνια κοινής πορείας με την Ζωή του

Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου: Η ατίθαση κόρη της Ζωής Λάσκαρη-Η καλλιτεχνική πορεία, ο γάμος με τον Γκλέτσο και η σχέση με τον πρώην της Καλογρίδη!

Πέθανε ο ηθοποιός Φαίδωνας Γεωργίτσης

Σχετικά άρθρα