Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας 23χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στις καθιερωμένες διαδηλώσεις της Παρασκευής, που έγιναν κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Η «Πορεία της Μεγάλης Επιστροφής» σημαδεύτηκε για μια ακόμη μια φορά από βίαιες συγκρούσεις, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο Ταμέρ Αραφάτ υπέκυψε στα τραύματά του από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανατολικά της Ράφα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσφαρ αλ Κουντς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και 15 παιδιά, τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς Ισραηλινών στρατιωτών στις βίαιες κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν για 50η Παρασκευή κατά μήκος του φράκτη με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι περίπου 8.400 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, με κάποιους από αυτούς να εκτοξεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες ενάντια στους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σήμερα, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ενός πυραύλου προς το Ισραήλ χθες βράδυ, καθώς και για τη χρήση εκρητικών μηχανισμών, μέσω μπαλονιών.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας από τη Γάζα, δεν υπήρχαν τραυματίες από τις αεροπορικές επιδρομές.

Σημειώνεται ότι περίπου 200 διαδηλωτές έχουν δολοφονηθεί από τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Bella Hadid: Διαδήλωσε για την Παλαιστίνη φορώντας κόκκινη τουαλέτα!

Παλαιστίνη: Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η Χαμάς μετά την ανακοίνωση Τραμπ

Σχετικά άρθρα