Δεν «βλέπει» μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο Ρέγκλινγκ – Επιστρέφουν οι θεσμοί

«Πάγο» στις συζητήσεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το στόχο του 3,5% έως το 2022 έβαλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει».

«Βασικό στοιχείο του προγράμμματος»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ίδιος εξήγησε πως η Αθήνα «δεν αμφισβητεί αυτόν τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος, αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού».

Παράλληλα, σημείωσε πως παρά την πρόοδο υπάρχουν κάποια ζητήματα προς διευθέτηση, όπως το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη, στο οποίο έχει κολλήσει η δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

«Πολύπλοκο το πλαίσιο για την πρώτη κατοικία»

Αναφερόμενος στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι αποτελεί ένα πολύπλοκο νομικό πλαίσιο, του οποίου οι θεσμοί θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και η οποία πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

«Θέμα χρόνου η αναβάθμιση της Ελλάδας»

Ο Γερμανός επικεφαλής του ΕΜΣ είπε επίσης πως, εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω αναβάθμιση της οικονομίας της, ενώ για την πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου επεσήμανε πως έδειξε ότι οι αγορές «βλέπουν» θετικά τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν ξανά εκτάκτως στην Αθήνα την 1η Απριλίου, πριν πριν τη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup της 5ης Απριλίου, που θεωρείται κομβική για την εκταμίευση του 1 δισ. από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρώτη μεταμνημονιακή έξοδος στις αγορές με πενταετές ελληνικό ομόλογο

«Επιστροφή στην κανονικότητα το 10ετές ομόλογο» για τον Ε. Τσακαλώτο

2,5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη διάθεση του 10ετούς ομολόγου

Σχετικά άρθρα