«Πέρασε» η άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ύστερα από αίτημα της ΔΗΣΥ, 148 βουλευτές είπαν «ναι», 105 «όχι», ενώ 4 δήλωσαν «παρών».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση Μεϊμαράκη

Της ψήφισης της τροπολογίας προηγήθηκε η ανακοίνωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη –μέσω σχολίου συνεργατών του- ότι δεν θα κάνει χρήση της επίμαχης τροπολογίας που καταργεί το ασυμβίβαστο, αλλά ανάλογου περιεχομένου ήταν και το tweet της βουλευτού της ΝΔ και υποψήφιας ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Σωσίβιο» για την κυβερνητική πλειοψηφία

Η τροπολογία κατατέθηκε προκειμένου να «διασωθεί» η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση παραίτηση της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη που θα είναι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε αυτομάτως και απώλεια και της δεδηλωμένης.

Κι αυτό γιατί εξελέγησαν με άλλα κόμματα, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αντίστοιχα και τις έδρες τους θα καταλάμβαναν ο πρώτος επιλαχών του Πάνου Καμμένου στην Α’ Αθηνών και ο πρώτος του Ποταμιού στο Ηράκλειο.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συνταγματική Αναθεώρηση: «Πέρασαν» στη Βουλή και οι 49 προτάσεις

Βουλή: Άρση ασυλίας για δυο βουλευτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραιτείται από τη θέση του βουλευτή ο Β. Μεϊμαράκης λόγω ευρωεκλογών

Σχετικά άρθρα