Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 2.100 ευρώ

Μισθωτοί και συνταξιούχοι δικαιούνται έκπτωση φόρου στις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2019, υπό μια σημαντική προϋπόθεση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η προϋπόθεση είναι να έχουν δαπανήσει ένα μέρος του εισοδήματός του από μισθωτές υπηρεσίες με τη χρήση ηλεκτρονικού τραπεζικού μέσου.

Αυτό επιτυγχάνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων ή των επαγγελματιών από τους οποίους αγοράζουν προϊόντα ή λαμβάνουν υπηρεσίες αντίστοιχα.

Επίσης, με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, επήλθαν δύο αλλαγές στη σχετική υποχρέωση. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμών για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, καθώς και όσοι έχουν ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ,

Πρόκειται, δηλαδή, κατά κύριο λόγο, για περιστασιακά απασχολούμενους ή ανέργους με ελάχιστο ετήσιο εισόδημα οι οποίοι, για να οικοδομήσουν το αφορολόγητο όριο, λαμβάνοντας την έκπτωση φόρου θα πρέπει να συγκεντρώσουν χάρτινες αποδείξεις.

Η έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είναι:

  • 1.900 ευρώ για όσους είναι άγαμοι ή έγγαμοι χωρίς παιδιά.
  • 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί.
  • 2.000 ευρώ για όσους έχουν δύο παιδιά.
  • 2.100 ευρώ για όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.

Η έκπτωση φόρου, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, χορηγείται ολόκληρη για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και για υψηλότερο εισόδημα περιορίζεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Οι… παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποιους συμφέρει το «διαζύγιο» στην εφορία;

Επίδομα ενοικίου: Πότε πληρώνονται α’ δόση και αναδρομικά

Σχετικά άρθρα