Στο «σκαμνί» γιαγιά για παράνομα χόρτα: Συγκινούν τα λόγια της

Μια 82χρονη γιαγιά δικάζεται επειδή πωλούσε στην Κατερίνη άγρια χόρτα και λαχανικά από τον κήπο της χωρίς άδεια υπαίθρου εμπορίου ούτε πιστοποιητικά υγείας.

«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή. Δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή». Αυτό εξέφρασε στον γιο της η Παρθένα Αλχαζίδου.

Η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλες δύο ηλικιωμένες, οι οποίες επίσης πωλούσαν σε συγκεκριμένο σημείο ζαρζαβατικά που καλλιεργούν στους κήπους τους και αυγά από τις κότες τους, πριν από ένα περίπου χρόνο τέτοια εποχή.

Μετά τη σύλληψή τους, οι γιαγιάδες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ στην καθεμία.

Η 82χρονη Παρθένα πλήρωσε την επομένη κιόλας το πρόστιμο. Ωστόσο, προ ημερών έλαβε κλήση για να παραστεί σε δίκη στις 7 Ιουνίου, στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης.

«Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων. Τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί, λέει, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Έχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωµένη», αποκάλυψε ο γιος της.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άγρια ζώα κατασπάραξαν ηλικιωμένη στην Κάρυστο

Τραγωδία στην Κρήτη: Ηλικιωμένη αυτοκτόνησε τυλίγοντας μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι της

Θεσσαλονίκη: Το βίντεο  από τη σύλληψη της 90χρονης που προκάλεσε αντιδράσεις

Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη 90χρονη

Σχετικά άρθρα