5 διατροφικά tips για να χάσεις οριστικά το λίπος στην κοιλιά!

Το λίγο παραπάνω λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, καθώς προστατεύει το στομάχι, το έντερο, αλλά και έναν αριθμό σημαντικών για την καλή μας υγεία και ευαίσθητων γενικότερα οργάνων.

Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, εφόσον δηλαδή το λίπος είναι παραπάνω από το κανονικό τότε πρόκειται για ένα αρκετά αρνητικό στοιχείο για την υγεία μας, που μπορεί να διαταράξει την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την ισορροπία της υγείας μας.

Εάν, λοιπόν, είστε σε φάση που προσπαθείτε μέσω της διατροφής να χάσετε το λίπος στην κοιλιά ή πιο απλά να… ρίξετε την κοιλίτσα και δεν τα καταφέρνετε, μάλλον κάποιο λάθος κάνετε.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί τις 5 βασικές αιτίες που δεν χάνετε το λίπος της κοιλιάς:

Δεν τρώτε λιπαρά

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως για να φύγει η κοιλιά θα πρέπει να καταναλώνετε λιπαρά. Φυσικά, όχι ό, τι να’ ναι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε τροφές, όπως το ελαιόλαδο, τα καρύδια, οι αραχίδες ή το αβοκάντο.

Η συστηματική τους κατανάλωση βοηθάει στην απώλεια του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Το ίδιο ισχύει και για τα «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά, που επίσης προστατεύουν την καρδιαγγειακή μας λειτουργία. Τα λιπαρά ψάρια είναι η κύρια πηγή προέλευσής τους.

Πίνετε μπύρα και αναψυκτικά

Εάν σας προκαλεί έκπληξη, τότε θα εκπλαγείτε ακόμα περισσότερο όταν μάθετε ότι η κατανάλωση τέτοιων ποτών και ειδικά των αναψυκτικών, λόγω της ζάχαρης που περιέχουν, συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και την διατήρηση του λίπους στην κοιλιά. Το μόνο… ποτό που κάνει καλό στην υγεία μας είναι το νερό!

Τα γεύματά σας έχουν μόνο ένα… χρώμα!

Κοιτάξτε το περιεχόμενο του πιάτου σας κι αν δεν βλέπετε περισσότερα από ένα χρώμα, τότε υπάρχει θέμα και δεν μπορείτε να χάσετε λίπος στην κοιλιά. Προσθέστε φρούτα και λαχανικά και έχετε πάντα υπόψη σας ότι αυτά με τα πιο έντονα χρώματα περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην απώλεια του λίπους στην κοιλιά.

Ξεχνάτε το μαγνήσιο

Καταναλώνοντάς το τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, το μαγνήσιο βοηθά στη μείωση της ποσότητας ζάχαρης στο αίμα και ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης. Πολύ καλές πηγές μαγνήσιου είναι οι μπανάνες, η σόγια και πράσινα λαχανικά.

ygieini diatrofi paidi1

Τρώτε έτοιμα γεύματα

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να μαγειρεύετε κάθε μέρα. Όμως, εάν η διατροφή σας βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε τυποποιημένα γεύματα, τότε να ξέρετε ότι βάζετε στον οργανισμό σας τον βασικό… σύμμαχο του λίπους στην κοιλιά. Μην απελπίζεστε, όμως, γιατί υπάρχει λύση. Για να κάνετε τα γεύματα αυτά πιο υγιεινά και ωφέλιμα για τον οργανισμό σας αρκεί να προσθέσετε κάποιο λαχανικό.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Λίπος στην κοιλιά: Ποια δίαιτα βοηθάει να το χάσεις;

Σχετικά άρθρα