Δημήτρης Γρηγοράκης

O Δημήτρης Γρηγορακης είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD, αριστούχος πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Το 1996 μετεκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων στο Boston Medical Center των Η.Π.Α. Από το 2004 κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Αθλητική Διατροφή» του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Το 2015 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Ίδρυμα με αντικείμενο τη διαχρονική μελέτη της επίδρασης των διατροφικών συνηθειών και του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου στην παιδική παχυσαρκία. Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 1990 και είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει κληθεί και ως ομιλητής σε πολλά από αυτά. Το επαγγελματικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διαφόρων διαταραχών του ανοσοποιητικού.

Είναι o πρώτος διαιτολόγος στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε ιδιωτικά εφαρμόζοντας το μοντέλο της Αντιοξειδωτικής Διατροφής O.R.A.C. (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Έχει διδάξει «Κλινική Διαιτολογία» και εργαστηριακά μαθήματα «Διατροφή – Μεταβολισμός Μικροσυστατικών» στους φοιτητές του ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ, σε δημόσια (45ο Γυμνάσιο Αθηνών) και ιδιωτικά σχολεία (Εκπαιδευτήρια Δούκα), σε ΤΕΛ και ΙΙΕΚ.

Από τις αρχές του 2013 διετελεί επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο τη διατροφική αξιολόγηση παιδιών. Το συγγραφικό έργο του είναι ιδιαιτέρως πλούσιο. Έχει συγγράψει 26 βιβλία διατροφής, έχει συμμετάσχει σε άλλα 3 διαφόρων Ελλήνων συγγραφέων, έχει προλογίσει 2 επιπλέον και έχει επιμεληθεί επιστημονικά 3 ακόμη συγγράμματα ξένων δημιουργών.

Επίσης, είναι εκδότης του περιοδικού «Λόγω… διατροφής» και ιδρυτής των portals: www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr και www.care24.gr.

Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ και πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Περισσότερα από 200.000 αντίτυπα του συνολικού συγγραφικού του έργου έχουν διατεθεί στο αναγνωστικό κοινό.

Επιστημονικά άρθρα (papers) του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερα από 2.500 κείμενα και συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί στον ελληνικό τύπο. Αναλυτικά:

Λίγα λόγια για την επιστημονική ομάδα «Λόγω Διατροφής»

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που απαρτίζεται από το Δίκτυο Διαιτολογικών Μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και το Logodiatrofis.gr αποτελεί μία ιδιαίτερα αξιόπιστη επιστημονική λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν ως επίκεντρο τη διατροφική φροντίδα.

Σήμερα, οι Διαιτολογικές Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ έχουν διευρύνει ακόμη περισσότερο την επιστημονική τους παρουσία και απαριθμούν 32 πανελλαδικά και 1 Διαιτολογική Μονάδα στην Κύπρο. Ο Ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Δικτύου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ είναι ο Κλινικός Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Phd Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης.

Το Logodiatrofis.gr, υπογράφεται από Ομάδα διαιτολόγων – διατροφολόγων, οι οποίοι προσφέρουν επίκαιρη, έγκαιρη και πάνω από όλα επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με διατροφικά ζητήματα που μας απασχολούν. Εκτός από διαιτολόγοι – διατροφολόγοι, αρθρογραφούν καθημερινά και διάφοροι άλλοι επιστήμονες από όλους τους κλάδους της υγείας και στοχεύει στην έγκαιρη και έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού.

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.logodiatrofis.grwww.dgrigorakis.gr
Email: [email protected][email protected][email protected]
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73
Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 – Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43
Τηλ.: 2102520977, 2102582465 – Fax: 2102582465

Σχετικά άρθρα