ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο οι αποδείξεις με κάρτες – Τι ζητά από τις τράπεζες

Προθεσμία πέντε ημερών εργάσιμων ημερών έχει δώσει η ΑΑΔΕ στις τράπεζες και σε όλους τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών.

Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ

Στόχος να αποστείλουν συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ τα στοιχεία των συναλλαγών με κάρτες για το 2018. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Οι Πάροχοι αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ τα στοιχεία των συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, ως την 20η του εκάστοτε επόμενου. Αν η 20η συμπίπτει με αργία, τότε γίνεται μέχρι την επόμενη εργάσιμη.

Από το 2017 συγκεντρώνει στοιχεία

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ, από το φορολογικό έτος 2017, συγκεντρώνει τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα.

Έτσι, θα διατηρηθεί η προβλεπόμενη μείωση φόρου κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φορολογουμένων που πραγματοποιούν συναλλαγές για την απόκτηση αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ο «χρυσός» οδηγός από την ΑΑΔΕ

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Παράταση – ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Σχετικά άρθρα