Σχέση και κοινωνία: Όταν τα «πρέπει» των συγγενών σε… πνίγουν

Το αγόρι μου μένει στη Σκύρο και είναι σαν χωριό εκεί. Είμαστε μαζί σχεδόν δύο χρόνια και εγώ θέλω να πηγαίνω στο νησί του τον χειμώνα.

Τόσο καιρό σπούδαζα αλλού και ερχόταν εκείνος. Εγώ πήγαινα γιορτές, κρυφά από τους γονείς μου. Αλλά δεν έβγαινα έξω από το σπίτι του.

Έχω σπίτι στη Σκύρο και η γιαγιά μου έχει πρόβλημα ότι και καλά θα σχολιάζουν και θα λένε ότι πάμε για γάμο και τέτοια. Οι γονείς μου δεν έχουν θέμα.

Όμως, φοβούνται μην πάθει τίποτα η γιαγιά γιατί στενοχωριέται. Δεν θέλω να χωρίσω για αυτό τον λόγο. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε το έχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι αποφασίζουν να συνάψουν μια σχέση σε μια κλειστή κοινωνία. Θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να βρείτε κάποιους τρόπους συζητώντας με τον σύντροφό σας ώστε να σεβαστείτε και τα όρια της γιαγιά σας.

Δεν μπορεί να αντιληφθεί φυσικά σε αυτήν την ηλικία κάποια πράγματα που αποτελούν για εσάς ελεύθερη επιλογή, καθώς έχει μεγαλώσει στα πλαίσια αυτής της κοινωνίας αλλά και από την άλλη να μπορέσετε σε κάποιο βαθμό να διατηρήσετε τον δεσμό σας ζωντανό.

Η σωστή διαχείριση του θέματος από εσάς τους ίδιους θα φέρει σιγά σιγά τα αποτελέσματα για να ζήσετε κανονικά τη σχέση σας στο νησί.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση από απόσταση: Πώς θα την κάνετε να πετύχει;

Η αγάπη ήρθε από μακριά… Ποια ζώδια μπορούν να διατηρήσουν μια σχέση από απόσταση;

Σχέση από απόσταση: Βρεθήκαμε και μου είπε… τέλος!

Σχετικά άρθρα