Κλειστά τα σχολεία – Απεργούν 50.000 δάσκαλοι και καθηγητές!

Δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές στη Νέα Ζηλανδία απεργούν σήμερα Τετάρτη (29/5), μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης του προϋπολογισμού για την ευημερία των πολιτών.

Ζητούν υψηλότερους μισθούς και λιγότερες ώρες εργασίας στη μεγαλύτερη απεργία που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην ιστορία της χώρας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Απεργούν 50.000 δάσκαλοι και καθηγητές!

Σχεδόν 50.000 δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στην απεργία σε όλη την επικράτεια της χώρας, σύμφωνα με τα σωματεία τους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν πολλά σχολεία κλειστά.

Η κυβέρνηση της Άρντερν αναμένεται να καταθέσει τον πρώτο της «προϋπολογισμό για την ευημερία των πολιτών». Παρουσιάστηκε παγκοσμίως ως μια νέα προσέγγιση στη δημοσιονομική διαδικασία αποφάσεων καθοδηγούμενος από ένα ευρύτερο φάσμα δεικτών.

Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς

Στόχος η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών. Τα συνδικάτα των δασκάλων και καθηγητών διαπραγματεύονται επί μήνες με την κυβέρνηση για μισθολογικές αυξήσεις και μέτρα μείωσης του ωράριου εργασίας αλλά μέχρι στιγμής βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

120 δόσεις και φορολογικές δηλώσεις 2019: Νέα παράταση

Παράλληλη ασφάλιση: «Έχω ένσημα σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Τι σύνταξη θα πάρω»;

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Κριτήρια και προϋποθέσεις – Δες αν το δικαιούσαι

Παράλληλη ασφάλιση: Έχω ένσημα σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ. Από ποιο ταμείο θα πάρω σύνταξη;

Νυχτερινό θερινό οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιες ώρες ισχύει

Σχετικά άρθρα