Αλβανία: Ανησυχία ΥΠΕΞ – Γιατί «έκοψαν» υποψήφιο πρόεδρο;

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόρριψη υποψηφιότητας του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας από την Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας.

Σε ανακοίνωσή του ενημερώνει όσο αφορά στην απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της γειτονικής χώρας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη,  για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Οι Έλληνες παραπονούνται

«Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».

Οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία έχουν προκηρυχθεί για τον Ιούνιο. Αποτελούν υπαρξιακό ορόσημο για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Παραπονούνται πως και ο Έντι Ράμα, συνεχίζει την πρακτική των Ενβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς για το ξήλωμα δίγλωσσων πινακίδων στα μειονοτικά χωριά του δήμου Φοινίκης. Συνεργεία, υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων της Αλβανίας, μέσα στη νύχτα έκοψαν με τροχούς τις πινακίδες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας: Ανησυχία Α. Τσίπρα

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Στην Αλβανία μεταφέρεται η σορός της Αγγελικής

Τριπλό μέτωπο έντασης με Τουρκία, Αλβανία και ΠΓΔΜ: Οι προκλητικές δηλώσεις των προέδρων

Αλβανία: Ένταση και τραυματισμοί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Σχετικά άρθρα