Εκδήλωση για Γενοκτονία των Ποντίων: Mαχαίρωσαν 29χρονο

Μαχαίρωσαν 29χρονο άνδρα ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες είναι τέσσερα άτομα, τα οποία φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival, ο 29χρονος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την ποντιακή γενοκτονία. Οι δράστες τον έπιασαν κοντά στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χαλκέων.

Τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές

Του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές, τρεις στην πλάτη και μια στο χέρι. Στη συνέχεια το θύμα προκειμένου να διασωθεί έτρεξε προς την οδό Εγνατία και μπήκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη δύο εκ των τεσσάρων δραστών οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το θύμα. Οι συλληφθέντες είναι 22 και 33 ετών, και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Το θύμα ήταν γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Πλησίον του σημείου που έγινε το επεισόδιο βρέθηκε και το μαχαίρι της επίθεσης, ενώ μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το νεαρό θύμα είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Έχει συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Γιατί του επιτέθηκαν;

Ο 29χρονος είχε πρωτοστατήσει στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι από την Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών.

Το πρόσωπό του και η δράση του ήταν γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πληροφορίες του thestival αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν άτομα με ενεργό αντιεξουσιαστική δράση, αν και ο 29χρονος στην κατάθεση του υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν αντιεξουσιαστές.

Η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση να μην έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γενοκτονία Ποντίων: Προκαλεί ο Ερντογάν – «Διώξαμε τους εισβολείς»

Σε ισόβια μετατράπηκε η ποινή του Ρ. Κάρατζιτς για γενοκτονία

Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη σφαγή των Αρμενίων – Απέφυγε τη λέξη γενοκτονία

Σχετικά άρθρα