Οι Βρετανοί «διψούν» για το ελληνικό κρασί: Πώς κατέκτησε την αγορά;

Τις ανάγκες της ώριμης βρετανικής αγοράς που αναζητά πλέον ποιοτικό κρασί και νέες αυτόχθονες ποικιλίες επιχειρεί να καλύψει η ελληνική παραγωγή.

Για πρώτη φορά οργανωμένα και συντονισμένα υπό τη σκέπη του νέου brand της Wine of Greece, του εθνικού φορέα επαγγελματιών αμπέλου και οίνου (ΕΔΟΑΟ), συμμετείχε ομαδικά στην τριήμερη 39η Διεθνή Έκθεση Οίνου του Λονδίνου (London Wine Fair 2019, 20 – 22 Μαΐου).

Περιζήτητα τα ελληνικά κρασιά

Μάλιστα, τα ελληνικά κρασιά κατάφεραν να γίνουν περιζήτητα ανάμεσα στους σομελιέ του κόσμου, τους εισαγωγείς και τους δημοσιογράφους. «Πάλεψαν» για μία θέση στο ελληνικό Masterclass που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης του Λονδίνου.

Είναι αξιοσημείωτο πως άφησε πίσω αντίστοιχα εξειδικευμένα σεμινάρια για τους διάσημους οίνους από την Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία.

Εμπειρογνώμονες του κρασιού τόνισαν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το ελληνικό κρασί να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι από την αξία των εισαγωγών της Βρετανίας. Είναι έτοιμη να δεχτεί και να πληρώσει το καλό κρασί, μετά τη μεταστροφή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Μυρωδιές από όλη την Ελλάδα

Ο στόχος της νέας προσέγγισης της τοποθέτησης του ελληνικού κρασιού στη διεθνή αγορά που επιχειρείται, είναι η αύξηση της μέσης τιμής του ελληνικού κρασιού, έναντι της ποσότητας, όπως επίσης η συνέχεια και συνέπεια στην προώθηση της ελληνικής ετικέτας.

Οι περίπου 40 Έλληνες παραγωγοί που συμμετείχαν στην έκθεση, υπό το brand πλέον της Wine of Greece, ανέδειξαν τις γεύσεις των αμπελώνων τους από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, αλλά και από μικρούς μεμονωμένους αμπελώνες της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κι όμως! Πώς ελληνικά προϊόντα «κέρδισαν» τη Σιγκαπούρη

ΣΔΟΕ: Νέο κύκλωμα διακίνησης – Φοβερή απάτη με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα

«Χρυσές» δουλειές στις εξαγωγές: Τα top ελληνικά προϊόντα

«Λαβράκι» για το ΣΔΟΕ με προϊόντα… μαϊμού

Σχετικά άρθρα