Τρίτη και 13: Ποιοι θεωρούνται οι πιο δυσοίωνοι πλανήτες;

Προληπτικοί ή μη, πολλοί έχουν στη σκέψη τους πως είναι Τρίτη και 13. «Σκιάζονται» και αναρωτιούνται μήπως τους βρει κανένα κακό.

Για τους Έλληνες η πιο γρουσούζικη μέρα θεωρείται η Τρίτη και 13, αλλά σε όλο τον κόσμο κάθε Παρασκευή και 13 εξήντα εκατομμύρια ανθρώπους τους πιάνει μια φοβία, ιδιαίτερα από αγγλοσαξωνικές χώρες, αλλά η Γερμανία.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Καταρχήν το 13 θεωρείται ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, αφού σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ).

Μια νέα αρχή δημιουργείται με την προσθήκη του αριθμού «1» στο 12 και το άγνωστο που αντιπροσωπεύει αυτό το νέο ξεκίνημα προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους.

Έτσι άρχισαν να συνδέουν το 13 με ατυχή γεγονότα και να θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου, όποιος έχει όνομα με δεκατρία γράμματα (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).

Όσον αφορά στην Παρασκευή για τους Χριστιανούς θεωρείται δυσοίωνη, επειδή τέτοια μέρα σταυρώθηκε ο Χριστός ενώ για τους Μουσουλμάνους είναι γρουσούζικη, επειδή ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό εκείνη την ημέρα. Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη.

Γιατί η «Τρίτη και 13» είναι γρουσούζικη ημέρα;

Για τους Έλληνες, η Τρίτη και 13 συνδέεται με μια οδυνηρή μέρα για τον Ελληνισμό. Τρίτη 29 Μαΐου 1453, η Κωνσταντινούπολη κατακτείται από τους Οθωμανούς και ακολουθεί μια περίοδος τεσσάρων αιώνων δουλείας για τους Έλληνες. Πως όμως η συγκεκριμένη ημέρα συνδέεται με τον αριθμό 13; Απλά, αν προσθέσεις τα ψηφία του αριθμού 1453, το άθροισμα τους είναι 13! Τρίτη και 13 λοιπόν! Προέκυψε ο γρουσούζικος αριθμός!

Για τον χαρακτηρισμό της Τρίτης ως δυσοίωνη ημέρα φταίει μόνο η άλωση της Πόλης; Όχι! Υπάρχει και η αστρολογική και ιστορική εξήγηση. Η Τρίτη συνδέεται αστρολογικά με την επίδραση του Άρη, θεού του πολέμου, γεγονός που αποδεικνύεται από την ετυμολογία της λέξης. Ο Άρης ονομάζεται Mars στα αγγλικά και η Τρίτη συνδέεται μαζί του στην ετυμολογία πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών, όπως Mardi στα γαλλικά και Martes στα ισπανικά. Η Τρίτη είναι λοιπόν μια μέρα που συνδέεται με τον πόλεμο και την καταστροφή.

Ποιοι θεωρούνται οι πιο δυσοίωνοι πλανήτες;

Λέγεται ότι η Παρασκευή και 13 συνδέεται με αρνητικά γεγονότα που αφορούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στην Πληροφορική υπάρχει ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Ενεργοποιείται, όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει Παρασκευή και 13, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της λειτουργίας του.

Από αστρολογικής πλευράς, οι πιο δυσοίωνοι πλανήτες θεωρούνται ο Άρης και ο Κρόνος. Πάντως, η Παρασκευή είναι μέρα της Αφροδίτης που μόνο δυσοίωνη δεν τη λες. Τώρα, για όσους αγαπούν την «παράδοση» της ημέρας που θέλει κάτι «αρνητικό» το ιδανικό «ξόρκι» (ελέω Αφροδίτης) είναι: «Η αγάπη όλα τα νικά και τα κακά σκορπά».

Επίσης, στα Ταρώ η κάρτα με τον αριθμό 13 είναι εκείνη που αντιπροσωπεύει τον Θάνατο.

Πηγή: www.astrology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μην το ξεχνάς: Αυτό είναι το πιο θετικό σου χαρακτηριστικό

Αυτά είναι τα 6 πιο ενοχικά ζώδια γιατί τα… τρώνε οι τύψεις!

Ο μήνας του Λέοντα κάνει τις καρδιές να πάλλονται από… έρωτα!

Ποια είναι τα ζώδια… ψώνια με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους;

Ελεύθερη βούληση ή μοίρα; Ποιος αποφασίζει τελικά για τη ζωή σου;

Λέων: 3 αλήθειες και 1 ψέμα για το… λαμπερό ζώδιο

Σχετικά άρθρα