Ποια ήταν τελικά η αφορμή για το διπλό φονικό στην Καβάλα;

«Πριν γίνει το κακό τα θύματα επιτέθηκαν στη μητέρα μας», υποστηρίζει ο αδελφός του δράστη του διπλού φονικού στην Καβάλα, με θύματα μία 67χρονη μητέρα και ο 42χρονος γιος της.

«Την είχαν πιάσει από τα μαλλιά και τη μπλούζα και τη βάρεσαν. Και οι δύο. Αφού μαζί ήταν εκεί κοντά και έγινε αυτό που έγινε», υποστηρίζει ο αδελφός του 42χρονου, μιλώντας αποκλειστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Είχαν διενέξεις εδώ και χρόνια

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του δράστη Μιχάλη Τικόπουλο, ο 42χρονος και τα θύματα είχαν πολλές διενέξεις εδώ και χρόνια ως γείτονες και το έγκλημα δεν έγινε με αφορμή τη θέση πάρκινγκ. Παράλληλα θα ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον δράστη.

Μετανιωμένος ο δράστης – Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση

Ο 42χρονος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ για πρώτη φορά ισχυρίζεται ότι στον τόπο του εγκλήματος βρισκόταν και η σύζυγος του θύματος.

«Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Βρίσκεται σε σύγχυση. Είναι δεδομένο ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δεν υπήρξε διαπληκτισμός για καμία θέση πάρκινγκ. Στο παρελθόν οι δύο οικογένειες είχαν τρομακτικές διενέξεις και διαμάχες. Θεωρώ ότι το συμβάν αυτό της επίθεσης που δέχτηκε η μητέρα του τον οδήγησε σε αυτό», λέει ο δικηγόρος του δράστη στον Alpha.

Οι… κόκκοι προμελέτης

Για «κόκκους» προμελέτης έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων του διπλού φονικού στην Καβάλα, Μανώλης Βονικάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Ήδη έχουν προκύψει αυτό το διάστημα σοβαρά στοιχεία που πρέπει η πολιτική αγωγή να σχολιάσει. Πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα», δήλωσε ο κ. Βονικάκης, τονίζοντας ότι «υπάρχουν και “κόκκοι” προμελέτης».

«Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Δεν λέμε ότι ήταν προσχεδιασμένο, όμως λέμε ότι τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Έχουμε στοιχεία που διαλύουν οποιαδήποτε έννοια βρασμού και τα οποία σήμερα δεν μπορώ να σας τα πω, αλλά από τη Δευτέρα και μετά θα είναι στη διάθεσή σας. Δύο συγκλονιστικά στοιχεία ανατρέπουν όλη τη συλλογιστική περί βρασμού ψυχικής ορμής», υπογράμμισε.

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης;

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος δράστης οδηγήθηκε χθες Παρασκευή στον ανακριτή και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τα θύματά του επειδή επιτέθηκαν στη μητέρα του.

«Του είπα “μην τολμήσεις να μπεις στην αυλή μου”. Πήδηξε στο μπαλκόνι. Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό. Είδα και τη μητέρα του να έρχεται προς το μέρος μας. Τότε θόλωσα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Πήρα την καραμπίνα και έγινε ό,τι έγινε», υποστήριξε σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μυστήριο με το διπλό φονικό στην Καβάλα – Τι αναφέρει ο συνήγορος του δράστη;

Σοκ: Σκότωσε μάνα και γιο για μια… θέση στάθμευσης!

 

Σχετικά άρθρα