Φωτιά τώρα: Επικίνδυνη η πυρκαγιά – Εμπρησμός ή… ατύχημα;

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, όπως προσέθεσε.

Αν και σε ύφεση, παραμένει επικίνδυνη

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης και είναι πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όμως, παραμένει επικίνδυνη. Η φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

«Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό»

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν αυτή την ώρα κατοικίες.

«Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», συμπλήρωσε ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Καιρός σήμερα: Έντονα τα καιρικά φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Συναλλαγές με κάρτα: Τι αλλαγές θα ισχύσουν από 14 Σεπτεμβρίου;

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση;

Σχετικά άρθρα