Σχέση με συνάδερφο: Έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται μεταξύ μας – Τι να κάνω;

Διατηρώ σχέση με έναν συνεργάτη μου από τη δουλειά. Η σχέση μας έχει πολλούς τσακωμούς και διαφωνίες ενώ υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας.

Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σταματήσω τη σχέση μας όσες φορές έχει έρθει προς τα εκεί η κουβέντα. Οι διαφωνίες αυτές πολλές φορές γίνονται αισθητές και στη δουλειά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδερφοι να έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται μεταξύ μας. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ και τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Θα βοηθούσε να σκεφτείτε τους λόγους που παραμένετε σε μια σχέση όπου η επικοινωνία γίνεται μέσω της σύγκρουσης. Τι είναι αυτό που ασυνείδητα κερδίζετε μέσα από αυτή τη σχέση καθώς και τι είναι αυτό που φοβάστε ότι μπορεί να φέρει ένας πιθανός χωρισμός;

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος

Όλες αυτές οι σκέψεις είναι λογικό να αναδύουν και διάφορα συναισθήματα που θα είναι βοηθητικό να μοιραστείτε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να βρείτε το δικό σας τρόπο να διαχειριστείτε αυτή τη συνθήκη.

Δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς να συμπεριφερθούμε σωστά σε μια κατάσταση καθώς δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Μόνο εσείς προσωπικά γνωρίζετε ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος διαχείρισης της παρούσας συνθήκης.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889
www.drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας και φλερτ: Τον θέλω αλλά πώς θα του δείξω ότι μου αρέσει;

Φλερτ στη δουλειά: Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις – Ένα απλό… πείραγμα ή έρωτας;

Σχετικά άρθρα