Κυβέρνηση – θεσμοί: Στο «τραπέζι» ζητήματα που… καίνε – Πού κατέληξαν

Άρχισαν από τη Δευτέρα (23/9) το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη οι επαφές των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της οικονομίας.

Στο «τραπέζι» ζητήματα που… καίνε

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συζήτησε για τα φορολογικά και τα μακροοικονομικά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελλάδας Κωστής Χατζηδάκης για τα ενεργειακά και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Την Τρίτη, συζητούν για τον προϋπολογισμό, την υγεία, τα εργασιακά, την κοινωνική πολιτική και τα τραπεζικά – χρηματοπιστωτικά.

Τέλος, την Τετάρτη συναντώνται για ενεργειακά, αποκρατικοποιήσεις, δημόσια Διοίκηση, ψηφιακή Πολιτική και ανασκόπηση.

Πού κατέληξαν;

Μια πρώτη προσέγγιση στα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό και μια αρχική συμφωνία είναι ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019».

Στόχος, όπως ανέφεραν πηγές του οικονομικού επιτελείου, είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, με τους ίδιους παράγοντες να επισημαίνουν πως «θα θέλαμε να ολοκληρωθεί όσο γίνεται νωρίτερα».

«Ήταν καλές οι συναντήσεις. Αλλά προφανώς δεν θα ολοκληρωθεί κάτι έως την Τετάρτη», προσέθεσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, διευκρινίζοντας ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι «να τεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα και να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ 2019: Ποιοι θα δουν μείωση έως και 300 ευρώ;

Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Μειώστε τώρα τον ΕΝΦΙΑ

Σχετικά άρθρα