Παράλληλη σχέση: Όταν το «εγώ» του είναι πάνω από το «εμείς»

Ήμουν σε παράλληλη σχέση με ένα παιδί για ένα 6μηνο, αλλά πήρε την απόφαση να μην χωρίσει και να μείνει με τη μακροχρόνια σχέση του που συζούσαν.

Τα τελευταία 2 χρόνια και μάλιστα είχαν ξεκινήσει και προσπάθεια για παιδί από μου είχε πει όταν επέστρεψε στην κοπέλα του. Εγώ μετά από κάποιο διάστημα και γνωρίζοντας τις αποφάσεις του γνώρισα ένα παιδί και ξεκίνησα να βγαίνω μαζί του.

Λέει ότι δεν με εμπιστεύεται

Το έμαθε εκείνος και χώρισε τελικά με την κοπέλα του και μου ζήτησε να είμαστε μαζί. Εγώ επειδή δεν το πίστευα ήμουν αρνητική στην αρχή. Μετά από κάποιο σημείο συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω τα συναισθήματα μου και χώρισα.

Του το είπα και ενώ συμφωνήσαμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να δούμε πως είναι το «μαζί» γιατί αγαπιόμαστε τώρα μου λέει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το… αγκάθι στην καρδιά του, ότι προχώρησα ερωτικά με άλλον. Λέει ότι δεν με εμπιστεύεται και ότι δεν μπορεί να είναι σε σχέση μαζί μου και να προχωρήσουμε. Πώς θα μπορούσα να το αλλάξω αυτό γιατί βλέπω ότι με αγαπάει;

agapi-schesi-fili

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Παταργιά

Δεν νομίζω ότι μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Και να αλλάξει και να μπορέσει να αποδεχτεί αυτό που έγινε, πάλι κάτι θα γίνει και θα σε πληγώσει. Μέσα από αυτά που μου έγραψες διακρίνω έναν άνθρωπο που βάζει το εαυτό του και τις δικές του ανάγκες πάνω από τις δικές του.

Η κτητικότητα και ο εγωισμός μέσα σε μια σχέση είναι κάτι φυσιολογικό όπως άλλωστε και η ζήλεια, αρκεί να είναι μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια. Λογικό να τον πειράξει που έκανες κάποια άλλη σχέση όπως άλλωστε πείραξε και εσένα ότι αυτός ήταν με μια άλλη γυναίκα.

Βλέπεις όμως, τη διαφορά σας. Εσύ το έβαλες αυτό πίσω, ενώ αυτός υποστηρίζει ότι δεν μπορεί γιατί το «εγώ» του είναι πάνω από το «εμείς».

Ειρήνη Παταργιά
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]
www.selfcare.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με παντρεμένο: Ποιες γυναίκες γίνονται το «τρίτο πρόσωπο»

Ανασφάλειες και κόμπλεξ στη σχέση: Ζηλεύω το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα