Υπάρχει τρόπος να κάνεις έναν άνδρα να σε ερωτευτεί;

Ενώ τον ήξερα μια μέρα, τον καψουρεύτηκα. Έκανα την πρώτη κίνηση και ανταποκρίθηκε άμεσα. Όπως κατάλαβα πιο μετά, επειδή δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει, όχι επειδή του άρεσα. Είμαι παχύσαρκη αλλά δεν έδειξε να τον ενοχλεί.

Έχουμε σχέση δέκα μήνες τώρα. Είναι υπέροχος, γλυκός τρυφερός με αγαπάει μου δίνει πολλά. Όμως ξέρω ότι δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου. Το νι;vθω. Πρέπει εγώ να τον προκαλέσω για σεξ. Εκείνος είναι 36, εγώ 21. Λέει πως απλώς έχει περάσει την ηλικία που ήθελε πολύ σεξ. Εγώ όμως; Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του αλλά τον θέλω πολύ. Με φτιάχνει σαν άνθρωπος, σαν άντρας, σαν εραστής.

Πώς μπορώ να τον κάνω να με ερωτευτεί; Να μην βλέπει τις άλλες. Θέλω να έχει μόνο εμένα στο μυαλό μου. Ξέρω «να αδυνατίσεις», θα πείτε. Αλλά αλήθεια κάνω μια προσπάθεια να χάσω 10 – 15 κιλά αλλά μετά κάτι γίνεται, κολλάει το μυαλό και το μόνο που με κάνει να νιώθω καλά, είναι το φαγητό. Τον αγαπάω πολύ και δεν θέλω να κοιτάει και να φτιάχνεται με άλλες.

Στο ερώτημά σας απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητή Αναγνώστρια,

Αρχικά θέλω να σου αναφέρω ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει κάποιον άλλο άνθρωπο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, και αυτό με πολύ κόπο και συνειδητή προσπάθεια είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αντίστοιχα λοιπόν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιον να μας ερωτευτεί όταν εκείνος δεν θέλει ή δεν νιώθει ερωτευμένος.

Επίσης, το σίγουρο είναι ότι δεν θα σου έλεγα – πρότεινα ποτέ να αδυνατίσεις με σκοπό να αρέσεις σε κάποιον άνδρα. Αν «εσύ» θέλεις και αποφασίζεις να κάνεις την όποια αλλαγή στο σώμα σου ή και στην γενικότερη εικόνα σου τότε ο στόχος είναι «εσύ» να αρέσεις σε «εσένα», ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μην κάνεις καμία αλλαγή.

Απόλαυσε τη σχέση σου

Ακόμα, αυτό που παρατηρώ και έχω να σου πω είναι ότι ο άνθρωπος που σχετίζεσαι, βρίσκεται μαζί σου επειδή το θέλει και το επιλέγει. Εκείνος βρίσκεται σε ερωτική σχέση με «εσένα», με τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν και όχι με τα οποιαδήποτε άλλα εξιδανικευμένα στοιχεία μπορεί να πιστεύεις. Με άλλα λόγια, αυτό που προτείνω είναι να αφήσεις τη σχέση αυτή να λειτουργήσει απαλλαγμένη από αρνητικές σκέψεις προκειμένου να απολαύσεις την κάθε στιγμή που μπορεί να βιώσεις.

Τέλος, αν πιστεύεις ότι δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και περισσότερο αισθάνεσαι δυσάρεστα παρά ευχάριστα, τότε ίσως θα ήταν ωφέλιμο να μοιραστείς τις σκέψεις και τα αισθήματα σου με έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

3 ερωτήματα για να απαντήσεις αν θες να βελτιώσεις τη σχέση σου

Μια προσωπική ιστορία: Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στη ζωή μου

Σχετικά άρθρα