«Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ»: Η ταινία – ύμνος για τον μέσο άνθρωπο που έγινε ήρωας αλλά τον… έφαγε ο Τύπος

Η ταινία «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» βλέπεται ευχάριστα. Αμερικανικής κουλτούρας. Και έχει ενδιαφέρον από τη στιγμή που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Η σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ όπως πάντα εξαιρετική!! Γρήγορη, εμβαθύνει στα πρόσωπα και στα συναισθήματα μέσα από τα πολύ κοντινά πλάνα και σε κρατά σε ένταση μέσα από τη δύναμη της δράσης.

Δυνατοί ηθοποιοί ως αδύναμα εξιλαστήρια θύματα

Υπέροχη η Κάθι Μπειτς, αν και έχει μικρό ρόλο, αξίζει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου. Εξαιρετικός και ο πρωταγωνιστής Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, στον ρόλο ενός απλού καθημερινού ανθρώπου.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ανυποψίαστος για τα ανθρωποφάγα ένστικτα που τρέφουν πολλοί γύρω μας και κυρίως για ένα σύστημα που διαρκώς αναζητά αδύναμα εξιλαστήρια θύματα, προς εξόντωση, προκειμένου να ικανοποιήσει τη σαδιστική πλευρά του πλήθους!!!

Άννα Δρούζα

Λίγα λόγια για την ταινία

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 ο φύλακας, Ρίτσαρντ Τζούελ, εντοπίζει έναν εκρηκτικό μηχανισμό λίγο προτού εκραγεί, σώζοντας έτσι τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή όμως, γίνεται ο βασικός ύποπτος για την επίθεση. Η αναφορά του για τα γεγονότα τον κάνουν ήρωα, που εξαιτίας της άμεσης δράσης του, έσωσε αμέτρητες ζωές.

Όμως, καταλήγει να κατηγορείται τόσο από τον Τύπο όσο και από το κοινό. Έτσι, στη ζωή του όλα έρχονται και γίνονται πάνω κάτω. Απευθυνόμενος στον ανεξάρτητο δικηγόρο Γουάτσον Μπράιαντ, ο Τζούελ κατορθώνει να αποδείξει την αθωότητά του, δίνοντας μια μεγάλη μάχη.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Κατηγορώ…!»: Η ταινία του Ρομάν Πολάνσκι για το τεράστιο στρατιωτικοπολιτικό σκάνδαλο κατασκοπείας

«Ευτυχία»: 3 λόγοι ώστε να πας να δεις την ταινία για τη μεγάλη στιχουργό

«Bombshell»: Μια ταινία για το σκάνδαλο του FOX που τάραξε μια… αυτοκρατορία

«Και Μετά Χορέψαμε»: Η πρώτη ταινία για έναν γκέι έρωτα στη Γεωργία

Σχετικά άρθρα