Η… κρυφή ζωή των διάσημων. Το Boro προτείνει 6 συναρπαστικές αυτοβιογραφίες που αξίζει να διαβάσεις

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοβιογραφίες έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο ανάρπαστες. Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για την προσωπική ζωή των διάσημων;

Έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε στην μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Να διαβάζουμε ιστορίες για τη ζωή τους, και να μαθαίνουμε για τα κουτσομπολιά και τα νέα τους.

Πιο κάτω θα βρείτε 6 από τις πιο συναρπαστικές αυτοβιογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Ντρου Μπάριμορ / Little Girl Lost

Τη λατρέψαμε ως την αξιαγάπητη Γκέρτι στην καταπληκτική ταινία του (νονού της) Στίβεν Σπίλμπεργκ Ε.Τ. ο εξωγήινος. Το μικρό αυτό κοριτσάκι μεγάλωσε, και πάνω της έγιναν αισθητά τα σημάδια της έκθεσης στη showbiz.

Ως παιδί-θαύμα των ’80s η Μπάριμορ κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, στην ηλικία των μόλις 6 ετών. Τα χρόνια που ακολούθησαν, όμως, δεν ήταν ανάλογα της παιδικής αθωότητας. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να πουν ότι είχαν εθιστεί στην κοκαΐνη πριν καν να μπουν στην εφηβεία.

Κι όμως, στη σοκαριστική αυτοβιογραφία της η Μπάριμορ μας διηγείται αυτή την περίοδο της ζωής της που τη σημάδεψε όσο καμία άλλη. Ωστόσο, όπως διηγείται και η ίδια στο βιβλίο της, μετά την περίεργη και επικίνδυνη εκείνη περίοδο της ζωής της, η-ενήλικη πλέον- Μπάριμορ κατάφερε να ορθοποδήσει και να ξαναφτιάξει τόσο τη ζωή της όσο και την καριέρα της.

Το Little Girl Lost είναι μια δυνατή αυτοβιογραφία ενός κοριτσιού που αναγκάστηκε να ωριμάσει απότομα και γρήγορα. Θα μπορούσε να είναι και ένα αλλόκοτο μυθιστόρημα, αν δεν υπήρχαν οι αμέτρητες μαρτυρίες της εποχής.

Άντονι Κίντις / Scar Tissue

Ο θρυλικός τραγουδιστής των Red Hot Chilli Peppers μας διηγείται την ιστορία του. Από τα πρώτα του χρόνια, τον χωρισμό των γονιών του και τη θυελλώδη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος του άνοιξε και τον δρόμο των ναρκωτικών, προσφέροντάς του μαριχουάνα και κοκαΐνη, ο αστέρας της ροκ, είχε μια πολυτάραχη ζωή.

Αυτή, όμως, η ζωή είναι που τον βοήθησε να φτάσει στην κορυφή των charts, και να κάνει τους Red Hot Chilli Peppers μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στον κόσμο. Το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, καθώς η πανκ-ροκ σκηνή των 80s ήταν αρκετά σκληρή.

Στο βιβλίο του θα διαβάσουμε για την άνοδο του συγκροτήματος από τα underground κλαμπ του Λος Άντζελες μέχρι την απόλυτη αποθέωσή του, αλλά και την ισορροπία του Kiedis ανάμεσα στα θετικά και τα αρνητικά του να είναι κανείς ροκ σταρ. Ένα must βιβλίο για όλους τους φίλους της ροκ μουσικής.

Τίνα Φέι / Bossypants

Η «βασίλισσα» της σύγχρονης κωμωδίας, η ελληνικής καταγωγής Τίνα Φέι ανοίγει τα χαρτιά της και με τον γνωστό, αφοπλιστικό της τρόπο μας διηγείται την ιστορία της. Από τα πρώτα της βήματα ως γυναίκα κωμικός μέχρι το Saturday Night Live και την παγκόσμια αναγνώριση, η Φέι μας αποκαλύπτει πολλές «ζουμερές» λεπτομέρειες.

Το βιβλίο είναι γραμμένο ως συλλογή εκθέσεων. Το σαρκαστικό της ύφος θα σας κάνει να γελάτε χωρίς σταματημό, ειδικά στα μέρη που μιλάει για τους συνεργάτες και τους συναδέλφους της, αλλά και άλλους celebrities.

Το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο, και αποτελεί τον τέλειο οδηγό για το πώς μια νεαρή κωμικός που βιώνει τη δημοσιότητα καταφέρνει να παραμένει προσγειωμένη στην πραγματικότητα.

Τσαρλς Μπάρκλεϊ / Outrageous!: The Fine Life and Flagrant Good Times of Basketball’s Irresistible Force

Ο «Sir Charles» των μπασκετικών γηπέδων, ο άνθρωπος που άφησε το ανεξίτηλο σημάδι του στις δεκαετίες των 80s και 90s, ο μόνος αθλητής που κατάφερε να εκθρονίσει τον Μάικλ Τζόρνταν από τον θρόνο του MVP του ΝΒΑ, ο αθυρόστομος Τσαρλς Μπάρκλεϊ μας αφηγείται την ιστορία του.

Από τις γειτονιές της Αλαμπάμα μέχρι την επιλογή του στη θρυλική Dream Team το 1992, ο Μπάρκλεϊ ξεδιπλώνει τη ζωή του, τις στιγμές που τον σημάδεψαν, αλλά και τις προσωπικές του απόψεις για διάφορα θέματα. Ο Chuck δεν έκρυβε ποτέ τα λόγια του. Και δεν το κάνει ούτε σε αυτό το βιβλίο.

Μιλάει για το πρόβλημα του με τον τζόγο, όπου φημολογείται ότι έχει χάσει μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και για τον τρόπο που ανταπεξήλθε, αναζητώντας βοήθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον τζόγο. Ο Μπάρκλεϊ πιστεύει ότι τα χρήματά που κατάφερε να βγάλει αγωνιζόμενος στο ανώτερο επίπεδο στο ΝΒΑ του προσφέρουν την άνεση να παίζει. Τουλάχιστον στο μέτρο που μπορεί.

Ο Sir Charles πάντα ήταν άνετος (όχι, βέβαια, βρισκόταν μέσα στο γήπεδο) και αντιμετωπίζει με την ίδια άνεση και χαλαρότητα τον τζόγο, αλλά και τη συγγραφή του βιβλίου. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι φίλοι του αθλητισμού και του μπάσκετ θα το λατρέψουν.

Τρέβορ Νόα / Born a Crime

Ο παρουσιαστής του θρυλικού The Daily Show, της σατιρικής-ενημερωτικής εκπομπής που έχει κάνει πάταγο στις ΗΠΑ μας παρουσιάζει την επεισοδιακή ζωή του. Όπως λέει και ο ίδιος «η ίδια η γέννησή μου ήταν παράνομη.»

Ο Νόα γεννήθηκε στη Νότια Αφρική στη διάρκεια του Απαρτχάιντ, από λευκό πατέρα και μαύρη μητέρα. Αυτό ήταν παράνομο, καθώς το καθεστώς απαγόρευε τις σχέσεις μεταξύ λευκών και ντόπιων. Οι γονείς του Νόα τον κρατούσαν συνεχώς μέσα στο σπίτι, μέχρι την πτώση του καθεστώτος και την άνοδο του Νέλσον Μαντέλα στην εξουσία.

Στο βιβλίο διαβάζουμε για την ιστορία της ζωής του Τρέβορ Νόα, τα πρώτα του βήματα ως stand up κωμικού, το πώς βρέθηκε από τη Νότια Αφρική στις ΗΠΑ, και κατέληξε να αντικαταστήσει τον Τζον Στιούαρτ στην γνωστή αμερικάνικη εκπομπή The Daily Show.

Με το γνωστό χιούμορ του Νόα, το βιβλίο μας χαρίζει καυστικές ατάκες, ανέκδοτες ιστορίες και τρυφερές στιγμές ενός ανθρώπου που κατάφερε να ξεπεράσει τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετώπισε στη ζωή του.

Μισέλ Ομπάμα / Becoming – Η δική μου ιστορία

Οι περισσότεροι την ξέρουμε σαν την «πρώτη κυρία». Ωστόσο, η Μισέλ Ομπάμα είναι πολύ περισσότερο από τη σύζυγο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η δικηγόρος Μισέλ έχει περάσει από διάφορα πόστα στην καριέρα της. Έχει εργαστεί ως εκτελεστική διευθύντρια, ενώ έφτασε στην υψηλού κύρους θέση της κοσμήτορος του πανεπιστημίου του Σικάγο, της γενέτειράς της.

Στο βιβλίο της η Μισέλ Ομπάμα κάνει μια αναδρομή της ζωής και της καριέρας της τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της. Η ειλικρίνειά της είναι πολλές φορές αφοπλιστική.

Το βιβλίο έγινε best seller, αφού κατορθώνει να μας παρουσιάσει τη ζωή της Μισέλ ως έναν απλό άνθρωπο. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο για μια γυναίκα που στάθηκε για μια ολόκληρη οκταετία δίπλα στον ισχυρότερο άνθρωπο στον κόσμο. Μια πραγματικά δυνατή αυτοβιογραφία.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μισέλ Ομπάμα: Best seller η αυτοβιογραφία της πρώην Πρώτης Κυρίας – Ο άρρωστος πατέρας, η γνωριμία με τον Ομπάμα και η κόντρα με τον Τραμπ

Ρενέ Ζελβέγκερ: Η γυναίκα ηθοποιός που σάρωσε σε όλα τα βραβεία ως «Τζούντι Γκάρλαντ» – Η πρώτη της δουλειά σε στριπ κλαμπ, οι αποτυχημένες πλαστικές, οι διάσημοι άνδρες στη ζωή της και η απόλυτη καταξίωση

Τίφανι Τραμπ: Η «ξεχασμένη» κόρη του Ντόναλντ Τραμπ – Ο λόγος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φωτογραφίζεται μαζί της, η περίπλοκη σχέση της με την Ιβάνκα και η ψεύτικη πρόσκληση για τον… αρραβώνα της με τον Μάικλ Μπούλος

Κόμπι Μπράιαντ: Ο «Black Mamba» και η 13χρονη κόρη του δεν ζουν πλέον εδώ – Η μυθική καριέρα του μεγάλου αστέρα του NBA, η κατηγορία για βιασμό και τα συγκινητικά μηνύματα από όλο τον κόσμο

Σχετικά άρθρα