5 μύθοι σχετικά με τον καρκίνο του μαστού

Μύθος: Τα εμφυτεύματα στο μαστό προκαλούν καρκίνο

Πολύ συχνά ακούμε πως η προσθετική στήθους μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες με εμφυτεύματα στο στήθος δεν διατρέχουν κίνδυνο καρκίνου του μαστού, ωστόσο χρειάζεται παραπάνω υπομονή στην εξέταση διότι στην μαστογραφία λόγω των εμφυτευμάτων το αποτέλεσμα δεν δείχνει εντελώς την πραγματικότητα.

Μύθος: Η χρήση αποσμητικού προκαλεί καρκίνο

Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν parabens, τα οποία για πολλούς θεωρούνται βασική αιτία καρκίνου του μαστού, ωστόσο οι έρευνες δεν έχουν αποδείξει την εγκυρότητα της θεωρίας. Καλό βέβαια είναι να ελέγχεται την ετικέτα του αποσμητικού σας πριν την αγορά του και να αποφεύγεται την χρήση parabens.

Μύθος: Το να ζεις δίπλα σε ηλεκτροφόρες στήλες προκαλεί καρκίνο

Έρευνα της Νέας Υόρκης, καθώς και του Σιάτλ, έδειξαν πως δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του καρκίνου του μαστού και τα ηλεκτροφόρα καλώδια της πόλης.

Μύθος: Εάν η μαστογραφία είναι αρνητική δεν έχεις λόγο να φοβάσαι

Οι μαστογραφίες μπορούν να βρουν μόνο το 10-20% των καρκίνων του μαστού, οπότε καλό θα ήταν να υποβάλλεστε και σε επιπλέον εξετάσεις, καθώς και να τηρείτε το check up σας.

Μύθος: Η μαστογραφία προκαλεί καρκίνο

Όντως η ακτινοβολία χρησιμοποιείται στη μαστογραφία, διότι αποτελεί ένας είδος ακτινογραφίας, ωστόσο η ποσότητα της ακτινοβολίας είναι τόσο μικρή, που οι κίνδυνοι ανάπτυξης καρκίνου του μαστού είναι πολύ μικροί.

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

Σχετικά άρθρα