3 stars της παγκόσμιας σκηνής με Διαβήτη Τύπου 2

Halle Berry

Το 1989, η Αμερικανίδα και βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός, έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά “Living Dolls”. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Berry, ένιωσε τεράστια κόπωση και λιποθύμησε και δεν ξύπνησε για τις επόμενες επτά ημέρες. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2 λόγω γενετικής προδιάθεσης.

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να αναπτυχθεί πριν εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματα.

Μόλις επέστρεψε από το νοσοκομείο, η Berry άλλαξε δραματικά τη διατροφή της και πλέον τρέφεται με περισσότερα φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο, ψάρι και ζυμαρικά και παραλείπει το κόκκινο κρέας και κάποια φρούτα.

Ακόμα προσέλαβε έναν προσωπικό εκπαιδευτή για γυμνατική και γιόγκα για τη διατήρηση των υγιών επιπέδων αίματος και ινσουλίνης. «Ο διαβήτης αποδείχθηκε δώρο», είπε στη Daily Mail το 2005. «Μου έδωσε δύναμη και σκληρότητα γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το πόσο άβολα ή επώδυνα ήταν».

Tom Hanks

Ο πλέον Ελληνικής καταγωγής και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Tom Hanks αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωσή του με διαβήτη τύπου 2 στο “The Late Show” με τον David Letterman το 2013

Συγκεκριμένα δήλωσε «Πήγα στον γιατρό και μου είπε, (Θυμάσαι αυτούς τους αριθμούς υψηλού σακχάρου στο αίμα με τους οποίους ασχολείσαι από τότε που ήσουν 36; Λοιπόν, τώρα αποφοίτησες, έγιναν 2. Έχεις διαβήτη τύπου 2, μικρέ απόφοιτε».

Ο Hanks αστειεύτηκε, λέγοντας πως στην αρχή πίστευε πως εάν βγάλει τα ψωμάκια από τα cheeseburgers, θα λυνόταν το πρόβλημα, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θα χρειαζόταν περισσότερη δουλειά από αυτό.

Larry King

Ο Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Larry King διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2 το 1995, 8 χρόνια μετά την επιβίωση του από επέμβαση παράκαμψης από καρδιακή προσβολή.

Ύστερα από τη διάγνωσή του έχασε σημαντικό βάρος, σταμάτησε το κάπνισμα και ανέπτυξε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Καλό φαγητό, άσκηση και φάρμακα», είπε στο Health Monitor το 2013. «Τρεις κανόνες και κανένας από αυτούς δεν είναι σκληρός».

«Μόλις ανακαλύψετε πως έχετε διαβήτη, η γνώση θα σας φανεί σαν ένας μεγάλος προστάτης». «Οι καλές πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες στο ίντερνετ. Επωφεληθείτε από αυτές, διότι όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα θα είστε».

 

Σχετικά άρθρα