Αυτοί είναι οι 3 celebrities που για χρόνια πολεμάνε με την ηπατίτιδα C

Pamela Anderson

Η πρώην δημοφιλής πρωταγωνήστρια του Baywatch Πάμελα Αντερσον, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά σχετικά με την ηπατίτιδα C, το φθινόπωρο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη της στο περιοδικό People, δήλωσε πως μολύνθηκε με τον ιό τη δεκαετία του 1990 από τον πρώην σύζυγο της Τόμι Λι.

Μέχρι το 2013, η ηπατίτιδα C θεωρoύταν ασθένεια ταμπού, αφού μέχρι τότε ήταν ανίατη. Τη στιγμή που η  Πάμελα Άντερσον έκανε την δήλωση της, υπήρχε διαμάχη σχετικά με τη διαθεσιμότητα και το υψηλό κόστος των φαρμάκων που μπορούν να οδηγήσουν στη θεραπεία.

«Νομίζω ότι όποιος αγωνίζεται με μια ασθένεια που λένε ότι είναι ανίατη. Τότε η ασθένεια παίζει ρόλο σε πολλές από τις αποφάσεις στη ζωή σου», είπε. «Πριν από είκοσι χρόνια μου είπαν ότι θα πεθάνω σε 10 χρόνια. Και 10 χρόνια μετά, μου είπαν ότι θα μπορούσα να ζήσω μαζί του και πιθανώς να πεθάνω από κάτι άλλο, αλλά όλα αυτά ήταν πολύ τρομακτικά. “

Steven Tyler

Ο κορυφαίος τραγουδιστής του συγκροτήματος Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ, ζούσε εν αγνοία του με την ηπατίτιδα C για χρόνια προτού διαγνωστεί το 2003.

Ο Τάιλερ, είναι γνωστός για την μάχη που έχει δώσει με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, αφού έχει πάει για αποτοξίνωση 8 φορές.

Όταν ο Τάιλερ καθάρισε εντελώς, έλαβε 11 μήνες αντιιικής θεραπείας για την ηπατίτιδα C.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο Acmes Hollywood, είχε πει πως «Θέλω να ξέρετε πως παρότι είναι μην ανιχνεύσιμο στο άιμα μου, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει θεραπεία. Θέλω να μιλήσετε για αυτό, γιατί δυστυχώς είναι από τα πράγματα που οι άνθρωποι δεν μιλάμε.”

Natasha Lyonne

H Νατάσα Λιόν, η οποία πρωταγωνιστεί  στη δημοφιλή σειρά “Orange Is the New Black”, μετέφερε πολλά στοιχεία από την ζωή της και τα όσα έχει περάσει στο σενάριο και στον χαρακτήρα της.

Η Λιόν πέρασε μια περίοδο κατά την οποία χρησιμοποίησε έντονα ενδοφλέβια φάρμακα και κάπψς έτσι προέκυψε και η ηπατίτιδα C. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά που βιώνει ο χαρακτήρας της Nicky Nichols στην σειρά, ενημερώνονται από τις προηγούμενες μάχες της Λιόνν με την ηρωίνη.

Τώρα η ηθοποιός, είναι καθαρή και νηφάλια, καθώς επίσης λέει ότι οι ασθένειες της, την έχουν βοηθήσει στη καριέρα της.

Πιο συγκεκριμένα σε μια συνέντευξη της στο Entertainment Weekly, είπε «Άκου, δεν πίστευα ότι θα επιστρέψω ποτέ», λέει για την υποκριτική. «Οπότε δεν με ένοιαζε κιόλας. Γιατί όταν φτάνεις πάτο και πας τόσο βαθιά στην κοιλιά του θηρίου όσο πήγα εγώ, συναντάς έναν άλλον κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.”

Διαβάστε σχετικά άρθρα

4 celebrities με χρόνιες κρίσεις άγχους

Αυτοί είναι οι 4 celebrities που για χρόνια πολεμάνε με τον ερυθηματώδη λύκο

3 αγαπημένες celebrities που πολεμάνε καθημερινά το κοικωνικό στίγμα της κατάθλιψης

Σχετικά άρθρα