6 συνταγές εναλλακτικές ροφημάτων που θα λατρέψετε

Ο Απρίλιος μόλις έφτασε και δεν θα μπορούσαμε να τον καλωσορίσουμε με ομορφότερο τρόπο. Δημιουργία, έμπνευση, απόλαυση και υγεία όλα αυτά μπορούν τελικά να χωρέσουν σε ένα μόνο ποτήρι; Κι όμως γίνεται!

Πάμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε μαζί πεντανόστιμες συνταγές εναλλακτικών ροφημάτων που σίγουρα θα αγαπήσουμε και θα φτάσουμε στο σημείο να απαρνηθούμε την ζεστή κούπα με τον αχνιστό καφέ που απολαμβάνουμε κάθε πρωί.

Αντιοξειδωτικό τσάι με λεμόνι και ginger

Αν δεν ανήκετε στους οπαδούς του πράσινου τσαγιού ή απλώς έχετε βαρεθεί και μονοτονήσει με τα βότανα που έχετε στο ντουλάπι σας, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Ένα αντιοξειδωτικό τσάι με λεμόνι και ginger.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λεμονάκι, από το οποίο θα στύψετε το μισό και το υπόλοιπο θα το κόψετε σε μικρές φέτες, τις οποίες θα βυθίσετε στο καυτό νερό της κούπας σας. Μετά, τρίψτε λίγο ginger μέσα στο φλυτζάνι σας, προσθέστε μια κουταλιά μέλι και απολαύστε το μαζί με το πρωινό σας.

Σοκολατένιο smoothie για να ξεκινήσει γλυκά η ημέρα

Αν συγκαταλέγεστε στους λάτρεις της σοκολάτας, αλλά θέλετε να “οπλιστείτε” με όση περισσότερη ενέργεια μπορείτε, τότε αυτό το smoothie είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. 

Σε ένα blender προσθέστε γάλα βανίλιας (ή όποιο άλλο φυτικό γάλα διαθέτετε), ¾ μιας κατεψυγμένης μπανάνας, ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουταλιά του γλυκού κακάο σε σκόνη και 1 κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο. Μπλεντάρετε και είστε έτοιμοι!

Το smoothie υπερήρωας

Αντιμετωπίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα έντονο κοιλιακό φούσκωμα. Τότε, χρειάζεται να δοκιμάσετε αυτό το smoothie, το οποίο κυριολεκτικά θα σας σώσει. 

Τα υλικά που απαιτούνται: 1 κούπα κεφίρ, 1 κούπα κατεψυγμένα κεράσια, ½ κούπα σπανάκι, ¼ κούπας λιωμένο avocado, 1 κουταλιά του γλυκού αμυγδαλοβούτυρο (ή οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρού καρπού θέλετε), λίγο τριμμένο ginger και 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι chia (αν τους διαθέτετε). 

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο blender σας και ανακατέψτε. 

Matcha tea με βανίλια

Από την λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το λατρεμένο και πολυδιαφημισμένο τα τελευταία χρόνια τσάι matcha. Τα απαραίτητα συστατικά είναι μόνο ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha και εκχύλισμα βανίλιας. 

Βράστε νερό, προσθέστε τα δύο υλικά, ανακατέψτε και απολαύστε το χωρίς καμία, απολύτως, ενοχή.

Φρέσκος, τροπικός χυμός

Αν θέλετε να ταξιδέψετε νοητά σε κάποιον πιο εξωτικό προορισμό επιλέξτε τον συγκεκριμένο χυμό που μυρίζει…τροπικότητα.

Ανανάς, mango, πορτοκάλι και μανταρίνι ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ξυπνούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Απολαύστε την ζεστή ή την κρύα σας σοκολάτα μαζί με το πρώτο γεύμα της ημέρας. Η παρασκευή της δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο εσείς νομίζετε.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι: Γάλα της επιλογής σας (μπορείτε να επιλέξετε και φυτικό), άγλυκο κακάο σε σκόνη, σιρόπι αγαύης (εναλλακτικά μέλι), εκχύλισμα βανίλιας και λίγη κομμένη σοκολάτα. 

Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το κακάο και το σιρόπι αγαύης. Έπειτα, σειρά έχουν η βανίλια και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να λάβουν υγρή, ομογενοποιημένη μορφή. 

Σερβίρετε σε μια κούπα και προαιρετικά προσθέστε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.

Εν τέλει, ο καφές δεν είναι η μόνη επιλογή ροφήματος που μπορούμε να απολαύσουμε το πρωί. Ας κάνουμε τη διαφορά και ας πειραματιστούμε λιγάκι παραπάνω, ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας όσο πιο όμορφα, αισιόδοξα και γευστικά γίνεται.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αισθάνεσαι κουρασμένος ή «πεσμένος»; 10 τροφές και ροφήματα για ενέργεια στο λεπτό!

Υπάρχουν τροφές ή ροφήματα που μπορείς να καταναλώσεις και να πάρεις ενέργεια στο λεπτό;

Πηγές

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/healthy-drink-recipes

https://www.eatingwell.com/recipes/17949/drinks/

https://www.yummly.com/recipes/healthy-homemade-drinks

https://www.brit.co/healthy-drink-recipes/

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα