Damiano David: Η “ομοφυλοφιλία”, ο κρυφός αρραβώνας, η 2η θέση στο X Factor, η νίκη στην Eurovision και οι φήμες για τα ναρκωτικά

Λίγα πράγματα για την ζωή του Damiano David

Ο Damiano, γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας, στις 8 Ιανουαρίου του 1999 (22). Οι γονείς του ήταν αεροσυνοδοί και ήταν εκείνοι που του έδωσαν την αγάπη για τα ταξίδια, αφού από μικρή ηλικία τόσο εκέινος, όσο και ο αδερφός του, εξευρεύνησαν πολλά μέρη της Γης.

Το ταξίδι όμως που όπως δηλώνει ο ίδιος του άλλαξε την ζωή, ήταν αυτό στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στην Τανζανία, αφού εκεί γνώρισε την φυλή των Μασάι και κυριολεκτικά τον ενέπνευσαν να ασχοληθεί με την μουσική.

Η απόφαση να παρατήσει το σχολείο και η γνωριμία με τα πρώτα μέλη του συγκροτήματος

Ο Damiano, μπορεί μικρός να είχε την εικόνα του καλού παιδιού, όμως μέσα του ήξερε ότι έκρυβε ένα ροκ αλυτάκι. Δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο, αφού το παράτησε στο Λύκειο. Όμως επειδή σε αυτή την ζωή όλα για καλό γίνονται, εκέι γνώρισε την Victoria De Angelis και τον Thomas Raggi, τα μελλοντικά μέλη του συγκροτήματος Måneskin.

Ο Damiano όμως δεν ήταν το πρώτος frontman του συγκροτήματος. Όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει σε συνέντευξη τους, ο Damniano, έστειλε μήνυμα στα παιδιά που ήδη ήξερε από το Λύκειο και τους ρώτησε εάν ενδιαφέρονται για νέο τραγουδιστή. Το συγκρότημα ήδη είχε τραγουδιστή, όμως ο Damiano με το ταλέντο και το πληθωρικό ταπεραμέντο του, τους κατέπληξε και πήρε δικαιωματικά την θέση του προηγούμενου.

Η σεξουαλικότητα, το pole dancing και η αλλαγή στην εμφάνιση

Ο Damiano άλλαξε σύντομα τη συμπεριφορά και το στυλ του. Βαμμένα νύχια, αλυσίδες, δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ, πλέον έντυναν τον εκκεντρικό τραγουδιστή. Η σκηνή όμως τον απελευθέρωσε, αφού ο ίδιος έχει τραγουδήσει πολλές φορές κάνοντας pole dancing.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως ο Ιταλός τραγουδιστής ήταν ομοφυλόφυλος, αφού εκτός του pole dancing και του εκεντρικού του στυλ, δεν δίσταζε να φιλήσει τον κιθαρίστα της μπάντας του. Ο ίδιος δηλώνει ετερόφυλος, μα με περιέργεια.

Το X Factor, το άλμπουμ και η Ιταλική Vogue

Το συγκρότημα αρχικά ξεκίνησε στον δρόμο, αφού δεν υπήρχε καμία σκηνή που να μπορούσε να καλουπώσει το μοναδικό τους στιλ. Έτσι όλα ήταν μονόδρομος και το 2017, οι Måneskin, που στα Δανικά σημαίνει σεληνόφως, δηλώνουν συμμετοχή στο X Factor της Ιταλίας, όπου τερμάτησαν στην θέση 2.

Το 2019 έρχεται το πρώτο άλμπουμ με όνομα Il ballo della vita καθώς και μια περιοδία. Το 2019 η περιοδία συνεχίζεται και η δημοτικότητα του ίδιου φτάνει στα ύψη.

Κάνει εξώφυλλα για την Ιταλική Vogue και θεωρείται ως ένας από τους πιο καλοντυμένους Ιταλούς. Ο Damiano και οι συνάδελφοι του είναι υποστηρικτές κατά των ναρκωτικών, αφού όπως δήλωσαν στην Ιταλική Vogue «δεν πέφτουμε στο στερεότυπο του ροκ σταρ του αλκοόλ και των ναρκωτικών». Πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα προέρχεται από ένα «υγιές, εκπαιδευμένο και διαυγές» μυαλό και είναι αντίθετο με το να προσπαθούμε να εκφράσουμε πραγματικά «τον εαυτό μας, δεσμεύοντάς μας σε κάτι που θα μας κάνει εξαρτημένους, σκλάβους». 

Η περίφημη σχέση του και ο αρραβώνας

Το 2017 και ενώ τα σχόλια περί ομοφυλοφιλίας φούντωναν, ο Damiano δημοσίευσε για πρώτη φορά την σχέση του με το 25χρονο (τώρα) μοντέλο Giorgia Soleri. Με την Giorgia, είναι αρραβωνιασμένοι, αλλά κρατούν χαμηλό προφίλ.

Η ίδια είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη, για την γυναικεία αλληλεγγύη, αφού πρόσφατα δήλωσε πως πάσχει από μια σπάνια ασθένεια την βουλβοδυνία. Η Βουλβουδυνία, είναι μία χρόνια ασθένεια των γεννητικών οργάνων και οφείλεται στην διαταραγμένη ανάπτυξη των μικρών απολήξεων των νεύρων στο επίπεδο του αιδοίου. Τα συμπτώματα είναι ποικίλα (ερεθισμός, ξηρότητα, πόνος και άλλα) και συχνά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Παγκόσμια πάσχουν πάνω περίπου μία στις δώδεκα γυναίκες.

Η ίδια με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, αναφέρθηκε για αυτή την δύσκολή ασθένεια και ευαισθητοποίησε και άλλες γυναίκες που περνούν την ίδια πάθηση.

«Την αποκαλούν “αόρατη” ασθένεια αλλά εγώ θυμάμαι με ακρίβεια όλες τις θυσίες και τους περιορισμούς που έχω εξαιτίας της. Για αυτό αποφάσισα να σας δείξω το πιο άσχημο, το πιο σάπιο, το πιο μαύρο μέρος. Αλλά το πιο πραγματικό.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια από τις ατελείωτες νύχτες στα τελευταία οκτώ χρόνια που πέρασα με πόνο, ρίγη, κραυγές και δάκρυα και που κατέστρεψαν τη ζωή μου. Έχω ακούσει για τα πάντα, ότι είμαι τρελή, ανήσυχη, ψυχρή, ψεύτρα. Ότι φοβάμαι το σεξ, ότι πρέπει να αυνανίζομαι περισσότερο. Το χειρότερο από όλα είναι η ακραία μοναξιά στην οποία βρίσκεσαι, ενώ κρίνεται από τους γύρω σου και εκείνοι που πρέπει να βρουν μια διάγνωση δεν μπορούν να το κάνουν.

Μαθαίνεις να θεωρείς ότι ο πόνος είναι μέρος σου, είναι η καθημερινότητά σου. Δεν μπορείς να φορέσεις στενά τζιν, καλσόν, να φας όξινα τροφιμα, αλκοόλ, ζάχαρη ούτε καν να βγεις βόλτα. Ακόμη και ο προγραμματισμός των διακοπών γίνεται εφιάλτης γνωρίζοντας ότι θα μπορούσες να περάσεις τις μέρες ξαπλωμένη πάνω στο κρεβάτι τους με αφόρητο πόνο.

Όταν τελικά έδωσα ένα όνομα σε όλα αυτά, ανακάλυψα όχι μόνο ότι δεν είμαι μόνη, αλλά ότι οι γυναίκες που επηρεάζονται από αυτήν την παθολογία είναι πολλές και έχουν όλες αυτό το αίσθημα ότι έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς στον πόνο τους. Τότε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βεβαιωθώ ότι καμία δεν θα ένιωθε έτσι. Δεν είμαστε ένοχες, δεν είμαστε ‘‘χαλασμένες’’ και δεν είμαστε ‘‘ελαττωματικές’’. Είμαστε ασθενείς και αξίζουμε κατανόηση και σεβασμό».

Η μεγάλη νίκη της Eurovision και το σκάνδαλο για την χρήση κοκαΐνης

Στις 22/5 οι Måneskin κερδίζουν τον 65 διαγωνισμό της Eurovision, χαρίζωντας στην χώρα τους την Ιταλία την 3η της νίκη στην ιστορία του διαγωνισμού.

Οι παραφιλολογίες πολλές και οι κακεντρεχείς άνθρωποι ακόμα περισσότεροι, αφού όπως φαίνεται ο στίχος του τραγουδιού «Zitti e buoni» που προτρέπει τους πάντες να μην ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, αλλά με τον δικό τους στόχο, δεν έκανε και πολύ δουλίτσα. Ο ίδιος κατηγορήθηκε για χρήση ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κοκαΐνης, στον χώρο του green room, όπου περιμένουν οι καλλιτέχνες για την βαθμολογία τους.

Ο τραγουδιστής αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αφού όπως δήλωσε μάζευε ένα σπασμένο ποτήρι που κατα λάθος έριξε ένα άλλο μέλος του συγκροτήματος. Την ίδια στιγμή κιόλας παρότρυνε την διοργάνωση να του κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις. Πράγμα που τελικά έγινε μετά τον γυρισμό του στην Ιταλία. Τα αποτελέσματα φυσικά βγήκαν αρνητικά πράγμα που φαίνεται να δυσαρέστησε την Γαλλία, αφού η χώρα βγήκε δεύτερη στον διαγωνισμό και όπως δήλωσε εάν ο τραγουδιστής βγει θετικός, θα κάνει έφεση για να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Τα ωραία τώρα ξεκινούν για το συγκρότημα και τον τραγουδιστή, αφού οι θαυμαστές αυξάνονται μέρα με την μέρα, (2,5 εκατομμύρια ακόλουθοι στο instagram) όπως και η περιουσία του, αφού ο τραπεζικός του λογαριασμός, μετράει ήδη 8 εκατομμύρια $.

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Στεφανία Λυμπερακάκη – Eurovision 2020: Ποια είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα;

Eurovision 2020 – Στεφανία Λυμπερακάκη: Αυτή είναι η κούκλα τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Πηγές

https://en.wikipedia.org/wiki/Damiano_David

Σχετικά άρθρα