Κολατσιό για δουλειά: Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 2 μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
  • Μαύρο πιπέρι
  • 200 γρ. Ελβετικό τυρί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ή ένα πιάτο.

Βήμα 2 Προσθέστε πιπέρι.

Βήμα 3 Προσθέστε τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά έτσι ώστε κάθε κομμάτι να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένο.

Βήμα 4 Τρίψτε όλο το ελβετικό τυρί και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5 Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου και κρατήστε στην άκρη.

Βήμα 6 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια έως υψηλή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Βήμα 7 Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, λίγο αλάτι και ρίξτε καλά για ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Βήμα 8 Μόλις ροδίσει λίγο το κοτόπουλο, τρίψτε και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε στην άκρη.

Βήμα 9 Τοποθετήστε το γκριλ σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 10 Τοποθετήστε τις τορτίγες σας στον πάγκο και βουρτσίζετε με ελαιόλαδο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλη την επιφάνεια.

Βήμα 11 Αλλείψτε ολόκληρη την μέσα πλευρά με ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.

Βήμα 12 Τοποθετήστε ένα κομμάτι ζαμπόν ή γαλοπούλα.

Βήμα 13 Τοποθετήστε τα μισά κομμάτια κοτόπουλου.

Βήμα 14 Πασπαλίζουμε το μισό τριμμένο τυρί, καλύπτοντας ολόκληρη τη μισή τορτίγια.

Βήμα 15 Διπλώστε τορτίγια στη μέση και τοποθετήστε τη στο γκριλ σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά (βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται).

Βήμα 16 Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για άλλα 3-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 17 Αφαιρέστε από το γκριλ, επαναλάβετε τη διαδικασία, κόψτε στη μέση και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ανακάλυψε την πιο απολαυστική συνταγή για Μεξικανικά burritos

Κολατσιό για το σχολείο: Τορτίγια με σπιτική σαλάτα Ceasars

Σχετικά άρθρα