Τα 6 έξυπνα tips για να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη το χειμώνα

Τα σκασμένα και ξηρά χείλη είναι ένα γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι το χειμώνα. Είναι καλό να μάθετε πως μπορείτε να αποφύγετε τα ταλαιπωρημένα χείλη και να μπορείτε να τα έχετε ενυδατωμένα και απαλά όλο το χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν σκασμένα χείλη που δε σχετίζονται πάντοτε με το κρύο του χειμώνα, αντιθέτως τα χείλη μπορούν να ξεραθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μπορεί να μην γνωρίζουμε είναι: 
•ανεπάρκεια βιταμινών B
•αφυδάτωση
•άνεμος, ήλιος ή παγετός
•γλείψιμο των χειλιών

Επίσης, το αγαπημένο μας κραγιόν μπορεί να προκαλέσει σκασμένα χείλη. Τα συστατικά που περιέχει μπορεί να μην είναι κατάλληλα για το χειμώνα με αποτέλεσμα αντί να έχουμε λιπαρότητα στα χείλη προκαλούμε ξηρότητα.


Με έξυπνα tips μπορείτε να αποφύγετε τα ξηρά και σκασμένα χείλη από το κρύο το χειμώνα και να προστατέψετε αυτά που ήδη έχουν σκάσει:

1. Καθημερινά είναι καλό να χρησιμοποιείται   ένα ενυδατικό κραγιόν καλής ποιότητας.
2. Χρησιμοποιήστε scrubs σε τακτική βάση (π.χ. κάθε εβδομάδα).
3. Αποφύγετε τα καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλ.
4. Εφαρμόστε κρέμες με φίλτρα UV (επίσης βάλσαμα για τα χείλη).
5. Αποφύγετε την εφαρμογή έγχρωμων κραγιόν όταν τα χείλη σας είναι σκασμένα.
6. Αποφύγετε τις ξινές τροφές όταν έχετε πληγωμένα χείλη, γιατί μπορούν να σας προκαλέσουν πόνο.


Ο ευκολότερος, φθηνότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θεραπεύσετε τα χείλη σας είναι με τη χρήση των συστατικών που βρίσκονται στο σπίτι.

Μερικά από τα προϊόντα αυτά είναι φυσικά και φυτικά έλαια π.χ. ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ, μέλι, αγγούρι και τζελ αλόης. Ακόμη μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό scrub από ζάχαρη, μέλι και φυσικό λάδι και κάνοντας ελαφρό μασάζ. Κάθε εβδομάδα θα έχετε όμορφα και ενυδατωμένα χείλη όπως πριν.

 

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram: @evangelie_alp

Σχετικά άρθρα