Θα βγείτε πρώτο ραντεβού; Αυτά είναι 11 πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις!

Τα πρώτα ραντεβού γεννούν αντικρουόμενα συναισθήματα για πολλούς ανθρώπους και συνήθως τα περιμένουμε με αγωνία για να δούμε πως θα ταιριάξουμε με το άτομο που θα γνωρίσουμε. Μπορεί να υπάρχουν νεύρα, ενθουσιασμός ή ακόμα και ένα αίσθημα τρόμου. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να χαλάσει ένα πρώτο ραντεβού είναι όταν θέλεις μια σχέση και προσπαθείς να περνάς πολύ χρόνο με άτομα που τελικά δεν είναι συμβατά με όσα αναζητάς και σου αξίζουν.

Αν διαπιστώσεις ότι συνήθως ερωτεύεσαι άτομα που με τα οποία δεν ταιριάζεις πραγματικά, το ραντεβού μπορεί να μοιάζει με συναισθηματικό τρενάκι. Είναι δύσκολο να συνεχίσεις να συναντάς αυτό το άτομο όταν νιώθεις ότι δεν έχεις τα αποτελέσματα που περίμενες και θέλεις.

Αυτά, όμως, είναι τα στάδια μίας διαδικασίας γνωριμιών. Ωστόσο, όσο πιο γρήγορα μπορείς να προσδιορίσεις εάν κάποιος είναι ή όχι ο κατάλληλος για σένα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να προχωρήσεις για να αναζητήσεις τον κατάλληλο. Όσο λιγότερο κουραστική είναι η διαδικασία του ραντεβού, τόσο περισσότερο διασκεδάζεις μαζί της.

Ποια είναι τα 11 πράγματα που θα έπρεπε να προσέξεις στο πρώτο ραντεβού;

Αν και δεν μπορείς απαραίτητα να καταλάβεις αμέσως πού θα οδηγήσει μια σχέση, αυτές είναι μερικές κόκκινες “κάρτες” που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις πιθανούς συντρόφους που δεν είναι κατάλληλοι για σένα από το πρώτο ραντεβού:

1. Δεν σέβεται τα όριά σου

Δώσε μεγάλη προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται στο ραντεβού όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει ή όταν δηλώνεις προτίμηση σε κάτι με το οποίο διαφωνούν. Ο τρόπος που κάποιος άλλος αντιδρά στα όριά σου είναι πολύ ενδεικτικός για το πως θα λειτουργεί μέσα στην σχέση. Σας συμπεριφέρεται με σεβασμό ή παραβιάζουν τα όριά σου χωρίς να ενδιαφέρεται για το πώς νιώθεις παρ’ όλο που το ξέρει;

Μερικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να μοιάζει η συμπεριφορά κάποιου που δεν σέβεται τα όριά σου στο πρώτο ραντεβού:

  • Λες ότι δεν θέλεις να πιείς άλλο ποτό αλλά παραγγέλνει ένα για εσάς ούτως ή άλλως
  • Λες ότι πρέπει να επιστρέψεις το σπίτι καθώς έχεις υποχρεώσεις νωρίς αύριο και προσπαθούν να σε πείσει να μείνεις περισσότερο με φορτικό τρόπο
  • Προσπαθούν να σε φιλήσει ενώ εσύ δηλώνει ότι δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτό. Στην συνέχεια, να γίνεται αμυντικός, θυμωμένος ή προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις ενοχές για την στάση σου

2. Είναι αγενής με τους άλλους

Δεν έχει σημασία πόσο ευγενικός είναι μαζί σου αν συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους γύρω σας και ειδικά σε εργαζόμενους. Παραπονιούνται ότι το σέρβις είναι κακό, δεν θέλουν να πληρώσουν φιλοδώρημα ή είναι αντιδραστικοί με τον μπάρμαν ή το σερβιτόρους. Εκεί λαμβάνεις μια πρώτη εικόνα για το πώς αυτό το άτομο συμπεριφέρεται στους άλλους και αν δεν είναι με ευγένεια, τότε πιθανότατα θα έχεις και εσύ ανάλογη συμπεριφορά αρκετά σύντομα.

3. Αναφέρονται σε έναν ή περισσότερους από τους πρώην συντρόφους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς

Η συζήτηση για τους πρώην συντρόφους δεν είναι συνήθως ένα καλό θέμα για το πρώτο ραντεβού. Αλλά αν προκύψει και το ραντεβού αποκαλεί τον πρώην σύντροφό τους «τρελό» ή συζητά για αυτούς με απαξιωτικό τρόπο, δείχνει ότι είναι απίθανο να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις του και δεν θα το κάνουν ούτε μαζί σου.

4. Πάντα θα υπάρχει ένας λόγος που μιλούν άσχημα για τους άλλους

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού συζητά για καταστάσεις και πρόσωπα που συναναστρέφεται και πάντα βρίσκει κάποιον λόγο για να κακολογήσει τότε θα συμβεί ότι ακριβώς είπαμε και στο τρία. Εάν το φλερτ σου έχει πρόβλημα σχεδόν με όλους στη ζωή του είναι ο κοινός παρονομαστής πολύ σύντομα θα είσαι κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία.

5. Δεν απαντούν απευθείας σε εύλογες ερωτήσεις ή προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα που ρωτάς μια

Εάν κάνεις εύλογες ερωτήσεις για μία πρώτη γνωριμία αλλά το ραντεβού σου δεν απαντά άμεσα ή μιλά επικριτικά για την ερώτησή σου, σκέψου του καλά πριν προχωρήσεις. Για παράδειγμα, πολλά μπορείς να μάθεις ρωτώντας κάποιον τι αναζητά σε ένα ραντεβού. Είναι μια αρκετά απλή ερώτηση και μπορεί εύκολα να απαντηθεί με ειλικρίνεια. Εάν η απάντηση σε μια ερώτηση όπως αυτή είναι, «Γιατί με ρωτάς αυτό; Δεν σε ξέρω» ή «βιάζεσαι», αυτά είναι σημάδια ότι το άτομο σε κρίνει για μια λογική ερώτηση και ότι δεν είναι στην ίδια σελίδα με σένα.

6. Ελέγχει συχνά το τηλέφωνό του ή δέχεται κλήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου

Εάν δεν πρόκειται για επείγουσα κατάσταση και το ραντεβού σου αποσπάται συνεχώς ή ελέγχεις συχνά το τηλέφωνό τους ή δέχεστε κλήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, αυτό δείχνει ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τα συναισθήματά σου. Μάλλον, θα δυσκολευτείς να κερδίσεις την προσοχή του αν συνεχίσεις.

7. Μιλά για τον εαυτό και τα επιτεύγματά του όλη την ώρα

Όταν κάποιος μιλάει μόνο για τον εαυτό του και δεν σου κάνει ερωτήσεις για να σε γνωρίσει ή για να μοιραστείτε περισσότερα τότε πρόκειται για ένα τρομερά εγωκεντρικό άτομο. Είναι δύσκολο, όμως, να χτίσεις μια συναισθηματική σύνδεση ή να νιώσεις κοντά σε κάποιον όταν δεν αισθάνεσαι ότι σε βλέπουν ή δεν σε ακούνε.

Από την άλλη πλευρά, όταν κάποιος μιλάει μαζί σου αλλά και για εσένα, είναι παρόμοιο με μια μπάλα του πινγκ πονγκ να πετιέται πέρα ​​δώθε. Όταν το ραντεβού σου σου κάνει μια ερώτηση το ομαλό είναι στη συνέχεια να σου πετάει την μπάλα, να απαντάς και μετά να κάνεις εσύ μια ερώτηση και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

8. Προσπαθεί να επιταχύνει την γνωριμία σας

Μιλά για το μέλλον και για όλα τα πράγματα που θα κάνατε μαζί, τα γεγονότα που θα πάτε και τα μέρη που θα επισκεφτείτε; Μπορεί να αισθάνεσαι ωραία και συναρπαστικά για αρχή. Στην πραγματικότητα δεν σε ξέρει και το να κάνει όλα αυτά τα σχέδια για το μέλλον μπορεί να σας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας που δεν ισχύει.

9. Σου κάνει κομπλιμέντα που μπορεί να είναι προσβολές

Μπορεί να αισθάνεσαι σύγχυση στην αρχή όταν ακούτε μια αρνητικότητα, επειδή δεν καταλαβαίνεις αν σου έκανε κομπλιμέντα ή σε προσέβαλε. Η άρνηση χρησιμοποιείται συχνά ως τακτική για να προκαλέσει κάποιο άλλο άτομο να αισθάνεται αμφιβολία για τον εαυτό του.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μπορεί αυτό να γίνει:

  • «Φαίνεσαι πολύ όμορφη για την ηλικία σου»
  • «Είσαι χαριτωμένη, αλλά θα ήσουν καλύτερη αν άφηνες τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν»
  • «Συνήθως δεν μου αρέσουν οι γυναίκες με καμπύλες, αλλά τελικά είσαι ελκυστική»

10. Αναφέρει το θέμα του σεξ

Το θέμα σίγουρα θα τεθεί, αλλά αν τεθεί τόσο νωρίς, συνήθως δεν είναι καλό σημάδι. Δεν είναι τόσο πολύ το θέμα του σεξ αλλά το ότι το άτομο επέλεξε να το αναδείξει στο πρώτο ραντεβού χωρίς να γνωρίζει αν αισθάνεσαι άνετα με αυτό. Κάποιος που ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει και λαμβάνει υπόψη την άνεσή σου είναι απίθανο να συζητήσει αυτό το θέμα στο πρώτο ραντεβού.

11. Αγνοεί το αν αισθάνεσαι ασφάλεια και άνεση

Μπορεί να επιμένει να πάτε μια βόλτα το βράδυ σε μια απομονωμένη περιοχή ή να συναντηθείτε σε μια περιοχή που θα απαιτούσε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς αργά το βράδυ. Αν όμως, αναφέρεις ότι προτιμάς κάποιο άλλο σημείο για την ασφάλειά σου ανταποκρίνεται αμυντικά ή υποδεικνύουν ότι αντιδράς υπερβολικά. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν πρέπει να παρακάμψεις για να προχωρήσεις.

 

Σχετικά άρθρα