Τα πιο glam και εμπνευσμένα eyeliner looks σύμφωνα με τους ειδικούς της ομορφιάς

Το μακιγιάζ είναι μία καθημερινή ιεροτελεστία για τις περισσότερες γυναίκες που ανάλογα με το στυλ τους αναδεικνύουν τις αναλογίες του προσώπου τους. Πιο φυσικό ή πιο έντονο, επίσημο ή καθημερινό για όποια περίσταση και αν θέλεις να βαφτείς αρκούν μερικά ποιοτικά προϊόντα και η φαντασία σου για να δημιουργήσεις. Για να παραμένεις όμως διαχρονική αξίζει να ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ και να τις προσαρμόζεις σε σένα.

Ένα καλό κραγιόν, μία ποιοτική μάσκαρα, το σωστό μολύβι και μία ελαφριά πούδρα στην κατάλληλη απόχρωση είναι τα βασικά προϊόντα που δεν θα πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου. Ωστόσο, αν θέλεις να έχεις το κάτι παραπάνω στην εμφάνισή σου μάθε ποια τα καλύτερα eyeliner looks που μπορείς να κάνεις και με μολύβι σύμφωνα με τους ειδικούς της ομορφιάς.

Οι καλλιτέχνες του μακιγιάζ μας δίνουν συνεχώς μαθήματα και συμβουλές αυτοπροσώπως κυρίως από τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μερικά ωραία κόλπα που μπορείς να μάθεις εύκολα. Ένα εξ αυτών είναι και το πώς να δώσεις το σωστό σχήμα στην γραμμή του ματιού σου για να δώσεις ύψος και ένταση στο βλέμμα σου.

1. Femme Fatale line

Η πιο χαρακτηριστική γραμμή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου επιτάσσει έντονο περίγραμμα γύρω από τα μάτια στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο στο βγαίνει μέχρι την εξωτερική γωνία. Μπορείς να επιλέξεις έντονο μαύρο μολύβι, υγρό eyeliner ή στυλό. Μην φοβηθείς εκτός από μαύρο να επιλέξεις και σκούρο μπλε, πράσινο ή και καφέ χρώμα και να το συμπληρώσεις με αρκετή μάσκαρα για να δώσεις έκταση στο μάτι.

2. Graphic liner  

Ερχόμενο κατευθείαν από τις μουσικές σκηνές του ’80 το graphic eyeliner επιτάσσει λεπτές γραμμές που ξεκινούν από την εσωτερική γωνία του ματιού και βγαίνουν μέχρι την εξωτερική που επεκτείνονται μέχρι το επάνω μέρος του βλεφάρου. Κράτα πάντα λεπτή την γραμμή και τόνισε αρκετά τις βλεφαρίδες.

3. Φαρδιά κόκκινη γραμμή

Το κόκκινο φέτος μετατίθεται από τα χείλη στα μάτια. Με μία φαρδιά γραμμή που μπαίνει όπως η σκιά σε όλο το βλέφαρο και έντονη γωνία θα τραβήξεις γρήγορα τα βλέμματα. Συμπλήρωσε το μακιγιάζ με φυσικό ρουζ και μπεζ ή nude χείλη για να δημιουργήσεις την απαραίτητη ισορροπία.

4. Λεπτή μολυβιά

Κάτι πιο διακριτικό και καθημερινό που όμως ταιριάζει και το βράδυ με ένα έντονο κραγιόν είναι η λεπτή μολυβιά στην βάση του βλεφάρου. Μπορείς να βάλεις και υγρό eyeliner, αλλά αν θέλεις κάτι γρήγορο προτίμησε ένα αδιάβροχο μολύβι που δεν λερώνει αν ξεφύγεις, καθαρίζεται εύκολα και μένει στο μάτι όλη μέρα. Για το πρωί κράτησέ το μακιγιάζ σου φυσικό με την λεπτή γραμμή και ανοιχτό κραγιόν ή lip balm που μετά μπορείς να τονίσεις βάζοντας πολύ μάσκαρα και ένα κόκκινο ή άλλο έντονο κραγιόν.

5. Μαύρος κύκνος

Οι περισσότεροι έχουμε δει την δραματική ταινία ο “Μαύρος Κύκνος” ή όπως είναι περισσότερο γνωστή “Black Swan” με τον Vincent Cassel και Natalie Portman. Μπαλέτο, ψυχολογία και ψυχεδέλεια συνδυάζονται στην οθόνη και αποτυπώνονται όλα στο εμβληματικό μακιγιάζ της μπαλαρίνας Natalie Portman με τα έντονα αλλά θλιμμένα μάτια.

Για να το δημιουργήσεις χρειάζεσαι μολύβι και υγρό eyeliner όλα στις αποχρώσεις το μαύρου και σκιά μαύρη και ένα ακόμη χρώμα της προτιμήσεώς σου. Κάνε μεγάλες γραμμές σε όλο το μήκος του ματιού, πάνω και κάτω και βάλε πολύ μάσκαρα στο τέλος.

 

Σχετικά άρθρα