Αλλάζεις στυλ πριν τα Χριστούγεννα; Αυτά είναι τα καλύτερα κουρέματα για να επιλέξεις!

Ένα κούρεμα μπορεί για κάποιες να είναι μεγάλη αλλαγή και για άλλες μια ακόμη ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν νέο εαυτό τους. Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος αλλαγής την οποία επισφραγίζει και ο ερχομός του καινούριου χρόνου. Ως συνήθως οι περισσότερες γυναίκες περιορίζονται απλώς σε ένα νέο χτένισμα για τις εορταστικές τους επισκέψεις για να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους. Αν θέλεις, λοιπόν, να ξεχωρίσεις κάνε το βήμα και άλλαξε κούρεμα στα μαλλιά σου!

Το στυλ που θα έχουν τα μαλλιά μας δημιουργεί το κάδρο όλου του προσώπου μας άρα πρέπει να μας ταιριάζει και να είναι σωστά κομμένο. Ειδικά το τελευταίο παίζει μείζονα ρόλο για να μπορούμε να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας και μόνες μας χωρίς να φοβόμαστε πως δεν θα γίνουν ωραία. Ρίξε μια ματιά παρακάτω και βρες τα κουρέματα που θα ανανεώσουν την εμφάνισή σου και θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2023.

1. Μακρύ καρέ με φιλάρισμα

Το μακρύ καρέ θα τονίσει φυσικά το πρόσωπό σου και θα δώσει όγκο στα μαλλιά σου. Είναι ένα εύκολο μήκος για να τα φτιάχνεις γρήγορα και να φαίνονται πάντα χτενισμένα ενώ μπορεί να αναδείξει και την πιο λεπτή τρίχα. Για περισσότερη ένταση πρόσθεσε φιλάρισμα στο μακρύ καρέ σου για ένταση από την ρίζα μέχρι τις άκρες.

2. Κοντό και έντονο shag

Μιλάμε για ένα στυλ που ταιριάζει σε ίσια, σπαστά και μπούκλες μαλλιά το ίδιο. Είναι ο απόλυτος εκπρόσωπος του cool girl που ταιριάζει τέλεια σε κομψές αλλά και μοντέρνες εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ. Ένα shag είναι φανταστικό σε οποιοδήποτε μήκος: τα κοντά shaggy χτενίσματα είναι εξαιρετικά άγρια και σέξι, με ένα μεσαίο shag κούρεμα αποκτάς εύκολα ατημέλητα στυλ της μόδας, ενώ τα μακριά shag κουρέματα φημίζονται για τα απίστευτα layers.

3. Μέχρι τους ώμους

Λέγεται αλλιώς και lob και οι άκρες των μαλλιών τελειώνουν στις κλείδες. Αυτό το στυλ θα σου δώσει την ελευθερία να έχεις πιο κοντά μαλλιά και συγχρόνως θα μπορείς να κάνεις περισσότερα χτενίσματα. Επιτρέπει την ευελιξία ενός ελαφρώς μακρύτερου κουρέματος, αλλά εξακολουθεί να έχεις το στυλ ενός καρέ.

4. Καρέ με γυρισμένες άκρες

Πάμε τώρα σε μία πιο ρετρό επιλογή που θα είναι πάντα διαχρονική και κυρίως αριστοκρατική. Την επάνοδό του εγκαινίασε η Selena Gomez όταν υιοθέτησε αυτό το old Hollywood look λίγο μετά το καλοκαίρι. Τώρα θα είναι κυρίαρχος και της Χριστουγεννιάτικης εμφάνισής μας για αυτό φρόντισε να το συνδυάσεις και με το ανάλογο σύνολο. Αν θέλεις να το πας και ένα βήμα παρακάτω πρόσθεσε αφέλειες.

5. Τετράγωνο καρέ με αφέλειες

Το χαρακτηριστικό κούρεμα της Uma Thurman στην ’90s ταινία του Quentin Tarantino “Pulp Fiction” δεν είναι άλλο από το τετράγωνο καρέ με αφέλειες. Ήρθε η ώρα να το κάνεις το δικό του statement κούρεμα αλλάζοντας το στυλ σου δραστικά υιοθετώντας μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής μόδας.

6. Curtain Bangs

Μία πιο γλυκιά εκδοχή της αφέλειας είναι οι curtain bangs που μας έρχονται κατευθείαν από την δεκαετία του 1960 για να μας χαρίσουν την πάντα μοντέρνα κομψότητα της Sharon Tate. Θα γίνουν το τέλειο περίγραμμα του προσώπου σου και ενδείκνυνται ειδικά για τα πιο οβάλ πρόσωπα.

7. Μακρύ μπροστά, κοντό πίσω

Το μακρύ μπροστά αλλά κοντό πίσω κούρεμα είναι σίγουρα μία πιο αυστηρή επιλογή που φέρνει στο προσκήνιο την διαχρονικότητα του καρέ με την μοντέρνα πινελιά του lob. Είναι επίσης και ένα μήκος που μπορείς να το μαζέψεις και πίσω αν μία μέρα δεν θέλεις τα μαλλιά σου κάτω.

8. A la garconne

Αλλιώς στα ελληνικά αγορίστικο κούρεμα. Είναι το πιο τολμηρό από όλα αλλά μπορεί να κολακέψει φοβερά το πρόσωπό σου και το σημαντικότερο να τονίσει την αυτοπεποίθησή σου. Τόλμησέ το καθώς συν τοις άλλοις είναι πρακτικό που σημαίνει λιγότερο χρόνο και χρήματα για το styling. Είναι εκφραστικό και πλαισιώνει τέλεια το πρόσωπο κάνοντας τα ζυγωματικά πιο έντονα. Και τέλος είναι ιδανικό για πειράματα χρώματος μαλλιών.

Σχετικά άρθρα