Η Taraji P. Henson αποκαλύπτει πως συνεχίζει να κάνει γυμναστική παρ’ όλο που δεν της αρέσει

Η ηθοποιός Taraji P. Henson τον τελευταίο καιρό δίνει έναν αγώνα για να φτιάξει την φυσική της κατάσταση. Ενώ της αρέσουν οι ενδορφίνες που προκαλούνται μετά την προπόνηση, μερικές φορές το να πάει στο γυμναστήριο απαιτεί κάποια παραπάνω αυτοπεποίθηση. «Μου αρέσει να γυμνάζομαι; Όχι», λέει στο Shape. «Μου αρέσει μόλις φτάνω στο γυμναστήριο, [αλλά] πρέπει να κάνω αυτή τη συζήτηση με τον εαυτό μου για να πάω στο γυμναστήριο. Δεν είναι ότι απλώς ξυπνάω και βγαίνω έξω. Δεν είμαι προγραμματισμένη έτσι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη taraji p henson (@tarajiphenson)

Ποιο τέχνασμα χρησιμοποιεί;

Ευτυχώς η Henson ανακάλυψε πως έχει ένα διανοητικό τέχνασμα που τη βοηθά να ξεπεράσει αυτή την αρχική απροθυμία να αντιμετωπίσει μια προπόνηση. Θα κάνει ένα νόημα για να φορέσει ενεργά ρούχα τις μέρες που αργότερα θα γυμναστεί, οπότε νιώθει ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

«Μόλις βάλω τα ρούχα μου, μπορεί να μην πάω αμέσως, αλλά επειδή τα ρούχα είναι πια φορεμένα, πρέπει να ξεκινήσω», λέει η ηθοποιός, η οποία μίλησε με τον Shape για λογαριασμό μιας πρόσφατης συνεργασίας με την Amazon. Μπορεί να ενδιαφέρεται για κάτι η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βιώσεις μια νοητική αλλαγή όταν φοράτε συγκεκριμένα ρούχα, που σημαίνει ότι μπορεί να νιώθεις μεγαλύτερη τάση να δραστηριοποιηθείς αφού φορέσεις το αγαπημένο σου κολάν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη taraji p henson (@tarajiphenson)

Η Henson βασίζεται στα αποτελέσματα της κίνησης που ενισχύουν τις ενδορφίνες για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την ψυχική της υγεία, όπως αποκάλυψε πέρυσι. Η ηθοποιός, η οποία ίδρυσε το Ίδρυμα Boris Lawrence Henson για να βελτιώσει την πρόσβαση σε πόρους ψυχικής υγείας στις κοινότητες των μαύρων, θεωρεί επίσης την ελεγχόμενη αναπνοή χρήσιμο εργαλείο.

«Όποτε νιώθω άγχος να έρχεται και η καρδιά μου αρχίζει να χτυπά, σταματάω και παίρνω μια βαθιά ανάσα», λέει η Henson, η οποία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι βιώνει άγχος και κατάθλιψη. «Επιβραδύνει τα πάντα και κάπως με επαναβαθμονομεί». Ενώ η άσκηση έχει πιο προφανή σωματικά οφέλη, παρέχει επίσης διάφορα ψυχικά οφέλη, από τη βελτίωση του ύπνου έως τη γνωστική λειτουργία.

Με την βοήθεια του προπονητή της

Η ηθοποιός των Hidden Figures συνήθως γυμνάζεται με τον προπονητή της, Mike T., ο οποίος αναμφίβολα παρέχει λόγια ενθάρρυνσης μόλις φτάσει στο γυμναστήριο. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, ο Henson έχει προσκολληθεί στο cardio με την ελπίδα να αποφύγει τον τραυματισμό ενώ θα περάσει χρόνο μακριά από το Λος Άντζελες.

Η ηθοποιός ασκείτο κατά προσέγγιση τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα, συμπληρώνοντας μια ώρα με το ελλειπτικό ποδήλατο ή το ποδήλατο γυμναστικής κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας. Η Henson θεωρεί επίσης τον καθορισμό υγιών ορίων κλειδί για την ψυχική της υγεία, λέει. «Όσο μεγαλώνω, [τόσο περισσότερο] προσέχω τα συναισθήματά μου», αποκαλύπτει η ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη taraji p henson (@tarajiphenson)

«Αν κάτι με κάνει να νιώθω άβολα, δεν θα το κάνω, ξέρεις; Είμαι ευχαριστημένος από τους ανθρώπους, οπότε είμαι δουλεύοντας μέσα από αυτό στη θεραπεία». Διατηρεί το φλιτζάνι της γεμάτο με πρακτικές αυτοεξυπηρέτησης, όπως το γέμισμα μιας μπανιέρας με τσάι λεβάντας ή χαμομηλιού για ένα λουτρό τσαγιού.

Τώρα που η Henson έχει πολλά εργαλεία που χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την ψυχική της κατάσταση, εύχεται να είχε καταλάβει τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής της υγείας νωρίτερα. «Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε ότι μας έλειψαν επειδή δεν το συζητάμε. Μακάρι να μπορούσα να πω στον νεότερο εαυτό μου, “φρόντισε την ψυχική σου υγεία”».

Σχετικά άρθρα