Tζέιμι Λι Κέρτις: O γάμος με τον βαρόνο, η εξάρτηση από τις ουσίες, η τρανς κόρη, οι απειλές θανάτου και η πορεία προς το Όσκαρ

Η Τζέιμι Λι Κέρτις κατέκτησε το Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ταινία “Everything Everywhere All at once” η οποία σάρωσε τα βραβεία, κατακτώντας συνολικά 7 Όσκαρ. Η διάσημη ηθοποιός, εμφανώς συγκινημένη μίλησε για την πορεία της στο χώρο του κινηματογράφου αλλά και την αμέριστη στήριξη που συνεχώς λαμβάνει από την οικογένειά της.


Η ζωή της δεν μοιάζει με πολλών. Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1958, όταν ο πατέρας της προτάθηκε τότε για Όσκαρ, για την συμμετοχή του στην ταινία «όταν σπάσαμε τις αλυσίδες», το οποίο τελικά δεν κέρδισε. Η μητέρα της ήταν επίσης διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και επίσης έχασε το Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Ψυχώ» .

Η ώρα της δικαιοσύνης


Έτσι η Τζέιμι Λι, αφιέρωσε το πολύτιμο αυτό βραβείο στους γονείς της, οι οποίοι παρά την επικράτησή τους στο Χόλιγουντ δεν απέσπασαν ποτέ κάποιο βραβείο, τέτοιου βεληνεκούς. Κοιτώντας ψηλά μίλησε για τους γονείς της και όπως είπε ήρθε «Η ώρα της δικαιοσύνης». Την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο της.


Δείτε εδώ όλη την σκηνή:


«Ξέρω ότι φαίνεται σαν να στέκομαι εδώ μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Είμαι εκατοντάδες άνθρωποι…μόλις κερδίσαμε το Όσκαρ…», είπε χαρακτηριστικά.


Ποια είναι στην πραγματικότητα η Τζέιμι Λι;


Μπορεί στην ταινία χάρη στην οποία κέρδισε το Όσκαρ να υποδύεται μία δημόσια λειτουργό, ολίγον τι βαρετή, κακόγουστη, κακοντυμένη και στρυφνή, ωστόσο καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική της ζωή.

Η απίστευτη αντίδραση όταν έμαθε για την υποψηφιότητα για το Όσκαρ

Μια πολύ καλή της φίλη, πρότεινε να δουν μαζί την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ και έτσι κατέγραψε την απίστευτη αυτή αντίδρασή της, γεμάτη από χαρά και περηφάνεια!

Η συγκινητική αναφορά στους γονείς της

“Επαληθεύτηκε! Δεν ήταν ποτέ ούτε στο πιο τρελό κουτί των ονείρων μου. Πάντα ένιωθα σαν μία ξένη που κοιτάζει μέσα και όμως πάντα τόσο ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που είχα. Το να είμαι μέρος αυτής της όμορφης ταινίας, η οποία μόλις έλαβε τόσες πολλές αναγνωρίσεις για το ταλαντούχο, ετερόκλητο συνεργείο καλλιτεχνών μας, είναι το αποκορύφωμα της επαγγελματικής μου ζωής. Καθώς αυτή είναι μια ταινία για μια οικογένεια μεταναστών και τους αγώνες της στη ζωή, αμέσως σκέφτομαι τους γονείς μου, παιδιά μεταναστών από την Ουγγαρία και τη Δανία, των οποίων οι οικογένειες ήρθαν εδώ και θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μπορώ μόνο να φανταστώ πώς θα ήταν για εκείνους και τους γονείς τους αν άκουγαν ότι η κόρη/η εγγονή τους ήταν υποψήφια για Όσκαρ σήμερα το πρωί. Είμαι έκπληκτη και ταπεινωμένη και ενθουσιασμένη για τη μικρή μας ταινία που μπορούσε και έκανε και βασίζεται στις σημερινές υποψηφιότητες, συνεχίζει να κάνει και να κάνει


Ο γάμος με τον βαρόνο Γκεστ


Υπάρχουν ακόμα βαρόνοι θα αναρωτηθεί κανείς; Και βέβαια υπάρχουν, μάλιστα η Τζέιμι είναι παντρεμένη με έναν τέτοιο. Ο λόγος για τον Βρετανό Κρίστοφερ Γκεστ, επίσης ηθοποιό. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά και ακόμα και σήμερα είναι πολύ αγαπημένοι!


Ο εθισμός στις ουσίες


Όταν ήταν 30 ετών υποβλήθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση και χρειάστηκε να της χορηγηθούν παυσίπονα επειδή είχαν πρηστεί τα μάτια της. Αυτή ήταν και η αρχή του εθισμού της, δεν μπόρεσε να αντισταθεό και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες χαπιών αλλά και αλκοόλ. Πέρασε 10 χρόνια στα οποία έκλεβε ακόμα και την αδερφή της και έκανε κατάχρηση ουσιών, χωρίς να έχει μοιραστεί με κανέναν το τι περνάει.

Ολα αυτά την έφεραν αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον ευατό, αφού απομακρύνθηκε από οικογένεια και φίλους. Η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η απεξάρτηση «είναι το μεγαλύτερό της επίτευγμα». Είχε οικογενειακή παράδοση στους εθισμούς που αφορούν κυρίως την κατάχρηση ουσιών, άλλωστε είναι γνωστό πως ο αδελφός της Νίκολας πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, όταν ήταν μόλις 21 ετών. Ωστόσο η ίδια μετά από μεγάλο αγώνα που έδωσε κατάφερε να απεξαρτηθεί και να μείνει νηφάλια για 22 ολόκληρα χρόνια!


Η τρανς κόρη της ηθοποιού και οι απειλές θανάτου


Εκτός από σπουδαία ηθοποιός είναι και περήφανη μαμά δύο κοριτσιών, η μία μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει το 2021 είναι τρανς. Η Ρούμπι έχει κάνει αλλαγή φύλου και η μητέρα της την υποστηρίζει σε κάθε της βήμα. Η ίδια είχε πει μάλιστα πως η κόρη της δέχεται απειλές για την ζωή της, μιλώντας έτσι ανοιχτά και για την γενικότερη τάση μίσους που επικρατεί προς τα τρανς άτομα.


Σε συνέντευξη που είχε δώσει χαρακτήρισε τον ευατό της ως μαθήτρια που μαθαίνει από την κόρη της και είναι ευγνώμων για αυτό. Η Ρούμπι αποφάσισε να παντρευτεί την αγαπημένη της Σίνθια και η μητέρα της ήταν εκεί να την καμαρώσει αλλά και να την παντρέψει η ίδια. Δείχνοντας την αποδοχή της.

Σχετικά άρθρα