Η Μπέλα Χαντίντ μας δείχνει πως είναι να ζεις με σύνδρομο Lyme: “Ο νεότερος εαυτός μου θα ήταν τόσο περήφανος που μεγάλωσα και δεν τον εγκατέλειψα”

Σε μια ειλικρινή αποκάλυψη, το σούπερ μοντέλο Bella Hadid μοιράστηκε την εμπειρία της για τη συνεχιζόμενη μάχη της με τη νόσο του Lyme. Η 26χρονη καλλονή έριξε φως στην κατάστασή της, ενώ αναλογιζόταν τη δύναμη που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια αυτής της προκλητικής φάσης.

Πηγαίνοντας στο Instagram της, η Bella έγραψε όμορφα ότι ο νεότερος εαυτός της «θα ήταν τόσο περήφανος που μεγάλωσα και δεν εγκατέλειψα τον εαυτό μου». Είναι ένα συναίσθημα με το οποίο πολλοί, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είτε όχι, μπορούν να έχουν απήχηση – το ταξίδι της αυτο-ανάπτυξης μέσα στις δυσκολίες.

H μητέρα της ήταν πάντα δίπλα της

Στο επίκεντρο του ταξιδιού της Bella βρίσκεται ένα ανυποχώρητο σύστημα υποστήριξης, ειδικά η μητέρα της, η Alum της Real Life του Beverly Hills Yolanda Hadid, η οποία επίσης έπασχε από την ίδια ασθένεια.

Εκφράζοντας τη βαθιά της ευγνωμοσύνη, η Bella είπε: «Ευχαριστώ τη μαμά μου που κράτησε όλα τα ιατρικά μου αρχεία, που δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό μου, με προστάτευε, με στήριξε, αλλά κυρίως, που με πίστεψε σε όλο αυτό».

Τα λόγια της, συνοδευόμενα από συγκλονιστικές εικόνες από επισκέψεις σε γιατρούς, αντηχούν με την αγάπη και τη δύναμη που παρέχουν οι οικογένειες κατά τη διάρκεια μαχών υγείας.

Η μάχη της Bella με τη νόσο του Lyme δεν ήταν μόνο σωματική. Η συναισθηματική αναταραχή, σε αντιπαράθεση με τις ευλογίες που μετράει στη ζωή της, ήταν ένα περίπλοκο τοπίο. «Το να είμαι τόσο λυπημένη και άρρωστη με τις περισσότερες ευλογίες/προνόμια/ευκαιρία/αγάπη γύρω μου ήταν ίσως το πιο μπερδεμένο πράγμα που έζησα ποτέ», εκμυστηρεύτηκε.

Ωστόσο, εν μέσω της ευπάθειας, το μήνυμα της Bella πλημμυρίζει από θετικότητα. Διαβεβαίωσε τους followers της: «Είμαι καλά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε».

Η ανθεκτικότητα που δείχνει είναι εμφανής όταν αναφέρει ότι αν της δινόταν η ευκαιρία να ξανακάνει το ταξίδι αυτό, «θα το έκανε ξανά από την αρχή». Είναι απόδειξη της δύναμής της και της βαθιάς ανάπτυξης που γνώρισε μέσα από τον αγώνα της.

Η αντανάκλαση της Bella προσφέρει παρηγοριά σε όσους αντιμετωπίζουν τις προσωπικές τους μάχες: “Το σύμπαν λειτουργεί με τους πιο οδυνηρούς και όμορφους τρόπους… αν παλεύεις – θα γίνεις καλύτερα. Το υπόσχομαι.” Τα λόγια της είναι φάρος ελπίδας για πολλούς, προτρέποντάς τους να επιμείνουν, να παραμείνουν πιστοί στην πορεία τους και να πιστέψουν σε πιο φωτεινές μέρες που έρχονται.

Το μεταμορφωτικό της ταξίδι της χάρισε μια εμπλουτισμένη προοπτική. Τα λόγια της Bella αποτύπωσαν υπέροχα αυτό το συναίσθημα: «Έχω τόση ευγνωμοσύνη και προοπτική για τη ζωή… αυτές οι 100+ ημέρες με την χρόνια νόσο Lyme, την θεραπεία της λοίμωξης, σχεδόν 15 χρόνια αόρατου πόνου, άξιζε τον κόπο αν είμαι σε θέση, με τη θέληση του Θεού, να έχω μια ολόκληρη ζωή να διαδίδω αγάπη και να μπορώ να είμαι πραγματικά ο εαυτός μου, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Όχι μόνο τονίζοντας το ταξίδι της υγείας της, η Bella σηματοδότησε επίσης ένα άλλο σημαντικό ορόσημο: τον εορτασμό πέντε μηνών νηφαλιότητας. Ενώ μοιράστηκε την εμπειρία της, προσπάθησε να παρουσιάσει τις πιο φωτεινές στιγμές, δηλώνοντας: «Επειδή όσο επώδυνη κι αν ήταν αυτή η εμπειρία, το αποτέλεσμα ήταν η πιο διαφωτιστική εμπειρία της ζωής μου γεμάτη με νέους φίλους, νέα οράματα και νέο μυαλό».

Καθώς συνεχίζει την ιατρική της άδεια, τα τελευταία λόγια της Bella είναι μια γλυκιά υπόσχεση στους ένθερμους ακόλουθούς της: “Θα επιστρέψω όταν είμαι έτοιμη. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ”.

Τι είναι η νόσος του Lyme;

Το σύνδρομο Lyme, που συνήθως αναφέρεται ως νόσος του Lyme, είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο σπειροχαίτη Borrelia burgdorferi. Μεταδίδεται κυρίως στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων κροτώνων με μαύρα πόδια (γνωστά και ως τσιμπούρια ελαφιού) που βρίσκονται συνήθως σε χλοώδεις και δασώδεις περιοχές.

Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της νόσου του Lyme είναι ένα κυκλικό κόκκινο εξάνθημα που μοιάζει με μάτι ταύρου, γνωστό ως ερύθημα μεταναστευτικό. Ωστόσο, δεν εμφανίζουν όλα τα άτομα με νόσο του Lyme αυτό το εξάνθημα. Άλλα συμπτώματα της νόσου του Lyme μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, κόπωση, πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις, πονοκέφαλο και πρησμένους λεμφαδένες.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η νόσος του Lyme μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά συμπτώματα που επηρεάζουν τις αρθρώσεις, την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία με αντιβιοτικά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των επιπλοκών και τη διαχείριση της λοίμωξης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το “σύνδρομο Lyme” δεν είναι ένας κοινώς αναγνωρισμένος όρος στην ιατρική βιβλιογραφία και ο όρος “νόσος του Lyme” χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη λοίμωξη που προκαλείται από το Borrelia burgdorferi. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να πάσχετε από τη νόσο του Lyme ή να έχετε τσίμπημα από τσιμπούρι, συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια για σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Πηγή: Hello

Σχετικά άρθρα