Hμιμόνιμο μανικιούρ: Πόσο κακό κάνει στα νύχια μας και ποιες ουσίες περιέχει που μπορεί να τα φθείρουν;

Η αλήθεια για το ημιμόνιμο μανικιούρ: Αποκάλυψη των πιθανών κινδύνων και επιπτώσεων

Τα ημιμόνιμα μανικιούρ, που συχνά κυκλοφορούν στο εμπόριο ως μανικιούρ με gel ή shellac, έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα για το μακροχρόνιο και γυαλιστερό φινίρισμά τους. Ενώ αυτά τα μανικιούρ προσφέρουν άνεση και ανθεκτικότητα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στα νύχια και τη γενική υγεία σας.

Κατανόηση του ημιμόνιμου μανικιούρ

Το ημιμόνιμο μανικιούρ περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ειδικού βερνικιού gel στα νύχια, το οποίο στη συνέχεια ωριμάζει με χρήση φωτός UV ή LED. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα ένα λαμπερό και ανθεκτικό στα τσιπ μανικιούρ που μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες χωρίς να ξεθωριάζει ή να σκάει. Η γοητεία αυτών των μανικιούρ έγκειται στην ικανότητά τους να διατηρούν μια λαμπερή εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τα ιδιαίτερα ελκυστικά σε όσους έχουν πολυάσχολο τρόπο ζωής.

Πιθανοί κίνδυνοι και βλάβες στα νύχια

Παρά τα οφέλη τους, υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με το ημιμόνιμο μανικιούρ. Η πιο ανησυχητική πτυχή είναι η χρήση φωτός UV ή LED κατά τη διαδικασία σκλήρυνσης. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά τα φώτα μπορεί να συμβάλει σε βλάβες του δέρματος και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, η διαδικασία εφαρμογής και αφαίρεσης του βερνικιού gel μπορεί να αποδυναμώσει τα φυσικά νύχια. Η συχνή επεξεργασία της επιφάνειας του νυχιού για την εξασφάλιση καλύτερης πρόσφυσης του τζελ μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση και αποδυνάμωση της πλάκας του νυχιού με την πάροδο του χρόνου

Συστατικά που βρίσκονται στο Gel Polish

Τα βερνίκια gel που χρησιμοποιούνται στα ημιμόνιμα μανικιούρ περιέχουν συνήθως ένα μείγμα χημικών, συμπεριλαμβανομένων των ακρυλικών ενώσεων. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στη δημιουργία του ανθεκτικού και γυαλιστερού φινιρίσματος. Μερικές από τις κοινές ουσίες που βρίσκονται στα βερνίκια περιλαμβάνουν:

Ακρυλικά

Αυτά είναι μονομερή που πολυμερίζονται για να σχηματίσουν μια σκληρή και ανθεκτική επιφάνεια όταν εκτίθενται σε φως UV ή LED. –

Μεθακρυλικά

Παρόμοια με τα ακρυλικά, χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της συνοχής και της υφής του βερνικιού gel.

Φωτοεκκινητές

Αυτές οι ουσίες αντιδρούν στο φως UV ή LED και ξεκινούν τη διαδικασία πολυμερισμού.

Διαλύτες

Χρησιμοποιούνται για τη διάλυση άλλων συστατικών και την επίτευξη της επιθυμητής συνοχής του τζελ.

Ελαχιστοποίηση των κινδύνων και προστασία της υγείας των νυχιών

Για να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με το ημιμόνιμο μανικιούρ, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προφυλάξεις:

Περιορίστε την έκθεση στο φως UV/LED

Εφαρμόστε αντηλιακό ευρέος φάσματος στα χέρια και τα δάχτυλά σας πριν από το μανικιούρ για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία ή LED.

Δώστε στα νύχια χρόνο αναπνοής

Αφήστε τα φυσικά σας νύχια να αναπνέουν ανάμεσα στα μανικιούρ για να τα αποτρέψετε από το να γίνουν υπερβολικά αδύναμα ή να καταστραφούν.

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα σαλόνια ομορφιάς

Επιλέξτε αξιόπιστα κομμωτήρια που τηρούν τις σωστές πρακτικές υγιεινής και τις ασφαλείς τεχνικές εφαρμογής και αφαίρεσης των νυχιών.

Ενυδάτωση

Εφαρμόστε τακτικά λάδι επιδερμίδας και ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε τα νύχια σας και το περιβάλλον δέρμα σας ενυδατωμένα και υγιή.

Συμπερασματικά, ενώ τα ημιμόνιμα μανικιούρ προσφέρουν μια λαμπερή εμφάνιση που διαρκεί, ενέχουν πιθανούς κινδύνους που δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Η επίγνωση των κινδύνων που σχετίζονται με την έκθεση σε UV/LED, καθώς και των συστατικών του βερνικιού gel, είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με τη ρουτίνα περιποίησης των νυχιών σας. Δώστε προτεραιότητα στην υγεία των νυχιών και σκεφτείτε να εξισορροπήσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ με περιόδους φυσικής περιποίησης νυχιών για να διατηρήσετε δυνατά και ανθεκτικά νύχια.

Σχετικά άρθρα