Παρισινή αύρα με μαχητικά αεροσκάφη και μπλε αστακό για τον Βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα κατά την επίσκεψή τους στη Γαλλία

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα ο Γάλλος πρόεδρος  ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Γαλλία.

Ο Μακρόν καλωσόρισε θερμά τον νέο βασιλιά, βάζοντας συχνά το χέρι του στο μπράτσο και την πλάτη του ενώ σε μια ένδειξη αβρότητας φίλησε το χέρι της Καμίλα.

Οι δυο άντρες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, περπάτησαν στο δρόμο από το παλάτι των Ηλυσίων μέχρι την κατοικία του Βρετανού Πρέσβη στο Παρίσι.

Το κέντρο της πόλης του Παρισιού είχε τεθεί υπό υψηλή ασφάλεια για την περίσταση, με χιλιάδες αστυνομικούς και drones παρακολούθησης.

Μικρά πλήθη συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία για να έχουν την ευκαιρία να δουν τη βασιλική παρέλαση και να θαυμάσουν από κοντά το βασιλικό ζεύγος.

Στην Αψίδα του Θριάμβου, παίχτηκαν και οι δύο εθνικοί ύμνοι πριν από την ανασκόπηση των γαλλικών στρατευμάτων και ένα στεφάνι που κατατέθηκε στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη για να σηματοδοτήσει τις κοινές θυσίες του παρελθόντος και μια διαρκή κληρονομιά συνεργασίας, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα μαχητικά τζετ του Patrouille de France και των Βρετανικών Κόκκινων Βελών πέταξαν μαζί πάνω από το μνημείο, αφήνοντας ένα ίχνος κόκκινου, λευκού και μπλε καπνού στον ουρανό του Παρισιού.

Ο Μακρόν και ο Κάρολος είχαν διμερή συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επειδή η επίσκεψη «συμβολίζει επίσης τη σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης», καθώς «στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί στενά για την προστασία της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ’ συναντήθηκαν για μια σειρά συνομιλιών στο Παρίσι, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών.   

Στη δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους, η οποία έλαβε χώρα στο Παλάτι των Βερσαλλιών οι δύο κυρίες έκλεψαν την παράσταση με τις απαστράπτουσες δημιουργίες που φόρεσαν. Το μενού όπως αρμόζει σε αντίστοιχη περίπτωση περιλάμβανε μπλε αστακό και καβούρι ακολουθούμενα από πουλερικά Bresse και μια γκρατέν από μανιτάρια cep που παρασκευάστηκαν από τους Γάλλους σεφ Anne-Sophie Pic και Yannick Alléno. Και οι δύο έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin. Ακολούθησε το μάθημα τυριού που περιλάμβανε το γαλλικό Comté και το μπλε τυρί Stichelton της Βρετανίας. Για επιδόρπιο, ο παγκοσμίου φήμης ζαχαροπλάστης Pierre Hermé προσέφερε το rose macaroon cookie του, από κρέμα ροδοπέταλου, σμέουρα και λίτσι.

Ο βασιλιάς και η σύζυγός του ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με μια στάση στο Μπορντό, όπου κατοικεί μια μεγάλη βρετανική κοινότητα. Ο Κάρολος συναντήθηκε με εργαζόμενους και κοινότητες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2022 στην περιοχή και επισκέφτηκε το Forêt Experimentale, το πειραματικό δάσος, ένα έργο που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση των επιπτώσεων του κλίματος στα αστικά δάση.

Σχετικά άρθρα