Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται

Πρωτάρης στην πολιτική, με όπλο του το μόνιμο χαμόγελο και το βιογραφικό του, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει το πρόσωπο της ημέρας, γοητεύοντας την ελληνική αριστερά και όχι μόνο. Ποιος είναι όμως ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι και μεγάλωσε στην Εκάλη ενώ η καταγωγή του είναι από τα Χανία. Γιος του Θεόδωρου Κασσελάκη, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον επιχρωματισμό πλοίων και πρόεδρο της εταιρείας CASCO ΑΒΕΕ.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σε ηλικία 14 ετών κατάφερε να κερδίσει υποτροφία από το Λύκειο Φίλιπς Ακάντεμι στο Άντοβερ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Αμέσως εγκαταστάθηκε στην Μασαχουσέτη μαζί με τη μητέρα του, η οποία εργάστηκε ως οδοντίατρος ενώ το 2006 προσελήφθη ως εκπαιδευτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανια, όπου αργότερα φοίτησε και ο ίδιος ο Κασσελάκης αφού έλαβε την υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου. Σπούδασε χρηματοοικονομικά στη Σχολή Ουάρτον του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, και διεθνείς σχέσεις στο το Κολλέγιο Τεχνών και Επιστημών.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε για ένα πολύ σύντομο διάστημα ως εθελοντής στην εκστρατεία του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2008 καθώς και στο «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών» στην Ουάσινγκτον. Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Μετά την αποχώρησή του από την Goldman Sachs πήρε δάνειο με την υποστήριξη του νονού του, εφοπλιστή Μάρκου Νομικού για να δραστηριοποιηθεί στον χώρο της ναυτιλίας.

Ο Κασσελάκης έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι γκέι και είναι παντρεμένος με τον Τάιλερ Μακμπέθ, έναν νοσηλευτή από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Το πάλαι ποτέ «Golden Boy» – ένα ονοματεπώνυμο που του απονεμήθηκε στον Κασσελάκη από αρθρογράφους – προέρχεται από τις ΗΠΑ με ένα βιογραφικό που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο.

Ο αριστερός συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς είπε για τον Κασσελάκη: «Είναι σαν να μπήκε το Netflix να αναλάβει το κόμμα και τώρα το μετατρέπει σε σίριαλ. Ο κόσμος δεν έχει ιδέα ποια είναι η πολιτική του ή αν έχει καθόλου πρόγραμμα. Φυσικά είναι σε σοκ».

Παρ’ όλα αυτά, ο Κασσελάκης έχοντας μιλήσει για την οικονομική κατάρρευση της οικογένειάς του, για το πώς κατέληξε στις ΗΠΑ «μόνος με πλήρη υποτροφία», πως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, πως έπιασε δουλειά στην Goldman Sachs, πως μπήκε στον κόσμο της της ναυτιλίας – κάνοντας μια μικρή περιουσία– και πως γνώρισε «την ανάσα της ελευθερίας» στη ζωή του, τον Τάιλερ, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του.

Μένει να δούμε εάν και στο μέλλον θα καταφέρει να κρατήσει αυτά τα ποσοστά δημοτικότητας ακέραια.

Σχετικά άρθρα