Σοκάρει η δράση του διαστροφικού ζωολόγου -Kακοποιούσε σεξουαλικά σκύλους και το κατέγραφε

Ένας διάσημος Βρετανός, ο Adam Britton, ζωολόγος ακαδημαϊκός και ειδικός στους κροκόδειλους ομολόγησε την ενοχή του σε 56 κατηγορίες κτηνοβασίας που αφορούν βιασμό, βασανισμό και θανάτωση σκύλων ενώ φέρεται να εκμεταλλεύτηκε περισσότερα από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του.

Ο 51χρονος ζωολόγος, που διέμενε στο Darwin της Αυστραλίας, εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα, όπου παραδέχθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, ομολόγησε την ενοχή του σε τέσσερις κατηγορίες μετάδοσης υλικού κακοποίησης παιδιών.

Ο επικεφαλής δικαστής Michael Grant δήλωσε ότι το αδίκημα – το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 σκύλων- «θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο ως γκροτέσκα σκληρότητα» και κάλεσε το ακροατήριο, το προσωπικό ασφαλείας και τους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν το δικαστήριο προτού διαβαστούν οι λεπτομερείς κατηγορίες από τον εισαγγελέα, Marty Aust.

«Αυτά τα γεγονότα περιέχουν υλικό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως γκροτέσκες και διεστραμμένες πράξεις σκληρότητας που είναι οδυνηρές και κατά την εκτίμησή μου, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν νευρικό σοκ», δήλωσε ο σοκαρισμένος δικαστής.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Britton είχε ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, και ιδιαίτερα για τα σκυλιά. Εκτός από το να βασανίζει τα δικά του σκυλιά, προμηθευόταν επίσης ζώα από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στην περιοχή του Darwin.

«Συχνά έχτιζε μια σχέση με τους ιδιοκτήτες σκύλων διαπραγματευόμενος την ανάληψη της επιμέλειας των ζώων τους, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να δώσουν τα κατοικίδια τους λόγω ταξιδιωτικών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων», δήλωσε ο κ. Aust στο δικαστήριο.

Η αστυνομία κατέσχεσε από το σπίτι του Britton υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εργαλεία, όπλα, εξαρτήματα σκύλων και διάφορα σεξουαλικά παιχνίδια και ο ίδιος προφυλακίστηκε μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και θα του αποδοθεί η καταδικαστική ποινή.

Δείτε σχετικά άρθρα:

Κτηνοβασία: Απίστευτη καταγγελία για άντρα που προσπάθησε να βιάσει άλογο

Tι κρύβεται πίσω από την κτηνοβασία; Αφορμή η σύλληψη Ελληνομερικανού καθηγητή που συνελήφθη για σεξουαλικές πράξεις με τον σκύλο του

Σχετικά άρθρα