Tι κρύβεται πίσω από την κτηνοβασία; Αφορμή η σύλληψη Ελληνομερικανού καθηγητή που συνελήφθη για σεξουαλικές πράξεις με τον σκύλο του

Ένας επί σειρά ετών και βραβευμένος καθηγητής γνωστού πανεπιστημίου φέρεται να έκανε σεξουαλικές πράξεις με τον σκύλο του που καταγράφηκαν από κάμερα που βρίσκεται σε ένα μονοπάτι στο κρατικού δάσους.

Ο καθηγητής κατηγορήθηκε την Τρίτη, αφού φέρεται να πιάστηκε νωρίτερα φέτος γυμνός από τη μέση και κάτω – φορούσε μόνο κάλτσες και παπούτσια – να διαπράττει τις διαστρεβλωμένες σεξουαλικές πράξεις με το κόλεϊ του κοντά στις τουαλέτες στο Rothrock State Forest στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο καθηγητής, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια από το πανεπιστήμιο, αναγνωρίστηκε μέσω ενός σακιδίου North Face που κουβαλούσε από ένα περιστατικό τον Απρίλιο και επίσης τον Μάιο, σύμφωνα με ποινική καταγγελία που επικαλείται η Centre Daily Times.

«Τελείωσα, είμαι νεκρός»

Φέρεται να προσπάθησε να ηχογραφήσει τον εαυτό του να εκτελεί τις πρόστυχες πράξεις με ένα ηλεκτρονικό τάμπλετ, σύμφωνα με το βίντεο από την κάμερα, όπως ανέφερε το Fox 43. Αφού ο καθηγητής αναγνωρίστηκε ως ο πιθανός ύποπτος, φύλακες από το Τμήμα Διατήρησης και Φυσικών Πόρων της Πενσυλβάνια έκαναν έρευνα στο σπίτι του νωρίτερα αυτό το μήνα και πανικοβλήθηκε, αναφέρει η καταγγελία.

Κάποια στιγμή, οι ανακριτές του είπαν ότι πίστευαν ότι ήξερε γιατί έψαχναν το σπίτι του, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να απαντήσει επανειλημμένα «Τελείωσα, είμαι νεκρός», ισχυρίζονται τα έγγραφα κατηγορίας. Παρακάλεσε επίσης τους δασοφύλακες να τον πυροβολήσουν, λέγοντας «Πρέπει να πεθάνω».

Γράφοντας τη δεκαετία του 1940, ο διάσημος σεξουαλικός ερευνητής Alfred Kinsey υπολόγισε ότι το 8% των ανδρών και το 3,6% των γυναικών είχαν κάνει κάποιου είδους σεξουαλική πράξη με ένα ζώο.

Τα πιο κοινά ζώα που εμπλέκονται είναι οι σκύλοι και ακολουθούν τα άλογα. Άλλα ζώα της φάρμας, όπως γαϊδούρια, πρόβατα, καμήλες, ακόμη και κότες είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά ζώα μπορούν να εμπλακούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του ανθρώπου σχετικά με τη διείσδυση.

“Το κάνω για να εκτονώνομαι”

Eρωτώμενος για τα κίνητρά του από τους ανακριτές φέρεται να είπε πως “το κάνω για να εκτονώνομαι”. Οι δασοφύλακες κατάφεραν να βρουν το σακίδιο και τη μάσκα του σκι που ήταν ορατά στα πλάνα του Απριλίου. Είδαν επίσης ένα κόλεϊ στο σπίτι του που ταίριαζε με τον σκύλο στο βίντεο, σύμφωνα με τα έγγραφα.

«Ο καθηγητής απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του και βρίσκεται σε άδεια», ανέφερε στην εφημερίδα το σχολείο. Ο δικηγόρος του, Matthew McClenahen, δεν είχε πολλά να πει την Τετάρτη, λέγοντας στη δημοσίευση: «Θα ήταν ακατάλληλο να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο αυτή τη στιγμή».

Κατηγορήθηκε για απροκάλυπτη αισχρότητα, άσεμνη έκθεση και σεξουαλική επαφή με ζώο, πλημμελήματα και κατηγορίες για σκληρότητα στα ζώα και άτακτη συμπεριφορά. Σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να συμμετάσχει σε άσεμνες πράξεις στο δάσος από το 2014.

Τι κρύβεται πίσω από την κτηνοβασία;

Παίρνει πολλά ονόματα: κακοήθεια, κτηνωδία, έγκλημα κατά της φύσης, παραφιλία, σεξ με ζώα. Ωστόσο, για μια πρακτική που είναι τόσο διαδεδομένη και που έχει τόσο βαθιές συνέπειες για τα ζώα, η κτηνωδία τυγχάνει εκπληκτικά λίγης προσοχής. Για να είμαστε σαφείς: Δεν μιλάμε για μερικά μεμονωμένα περιστατικά που τραβούν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Ούτε μιλάμε για τον μικρό αριθμό βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων σε ζώα που αναφέρονται στις αρχές και διώκονται ποινικά.

Είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Μια ολόκληρη υποκουλτούρα ανθρώπων εμπλέκεται σε σεξουαλική δραστηριότητα με μη ανθρώπινα όντα (αποκαλούνται «ζωολογικοί κήποι»). Υπάρχουν φόρουμ στο Διαδίκτυο αφιερωμένα στην ανταλλαγή ιστοριών και την ανταλλαγή συμβουλών. Υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις κτηνωδίας και σεξουαλικές φάρμες ζώων όπου, όπως ένα σπίτι πόρνης, μια ομάδα ζώων είναι διαθέσιμη για ΣΕΞ.

Ζωοφιλία, σε τι διαφέρει αυτός από την κτηνωδία;

Στην πράξη, οι έννοιες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους αλλά εξακολουθούν να είναι διαφορετικές σε μια κρίσιμη πτυχή. Η κτηνωδία αναφέρεται στην πραγματική πράξη της σεξουαλικής επαφής με ένα ζώο, ανεξάρτητα από το κίνητρο και τις συνθήκες.

Η ζωοφιλία αναφέρεται περισσότερο στην ευρύτερη εικόνα των ανθρώπων που έχουν την επιθυμία να δημιουργήσουν σεξουαλικές σχέσεις με ζώα. Δεν επιδίδονται απαραίτητα όλοι οι ζωόφιλοι σε πράξεις κτηνωδίας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία το κάνει, εξ ου και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά.

Κάθε κτηνοβάτης γνωρίζει άλλους 90

Υπάρχει ένας ολόκληρος Zoo World εκεί έξω, ακριβώς έξω από το παράθυρό σας ή πίσω από τις κουρτίνες του γείτονά σας. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία, κάθε κτηνοβάτης πιθανότατα γνωρίζει, κατά μέσο όρο, περίπου 90 άλλα άτομα που ασχολούνται με ζωοφιλική δραστηριότητα.

Στο εξωτερικό, ίσως και στην Ελλάδα, υπάρχουν ειδικά μέρη που τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να βρουν το σεξ με ζώα. Η ύπαρξη ερωτικών αγροκτημάτων και οίκων ανοχής ζώων μας λέει ότι τα ζώα διακινούνται για σεξ, όπως και οι νεαρές γυναίκες.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ζωοφιλικής δραστηριότητας, από αυτό που ορισμένοι βλέπουν ως ερωτικούς, μονογαμικούς δεσμούς ανθρώπου-ζώου που τυχαίνει να περιλαμβάνουν σεξ, έως μορφές βασανιστηρίων και ζωοσαδισμού που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και εφιάλτες.

Πώς νιώθουν οι κτηνοβάτες;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική έλξη προς τα ζώα είναι σεξουαλικός προσανατολισμός, όπως ακριβώς η ομοφυλοφιλία ή η αμφιφυλοφιλία. Δεν είναι, από αυτή την άποψη, ούτε διεστραμμένο ούτε ηθικά λάθος. Οι άνθρωποι επιδεικνύουν ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών έλξης και για κάποιους, αυτή η έλξη εκτείνεται και σε μη ανθρώπινα ζώα.

Το σεξ με ζώα είναι παραφιλία

Τα ψυχιατρικά κείμενα, από την άλλη πλευρά, τείνουν να κατηγοριοποιούν το σεξ με ζώα ως «παραφιλία», όπου η σεξουαλική ικανοποίηση επιτυγχάνεται μέσω σεξουαλικών πρακτικών που είναι άτυπες ή ακραίες ή, με ορισμένους ορισμούς, διεστραμμένες. Η παιδοφιλία και ο σαδομαζοχισμός θεωρούνται επίσης γενικά παραφιλίες .

Η πλειονότητα όσων γράφουν για τη ζωοφιλία (ορισμένοι από τους οποίους είναι κτηνίατροι ή κτηνίατροι εγκληματολόγοι) θεωρούν οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής με ζώα ως αυτή καθεαυτή καταχρηστική. Συχνά το επιχείρημα εξαρτάται από το ζήτημα της συγκατάθεσης. Μπορούν τα ζώα να συναινέσουν στο σεξ μεταξύ ειδών; Είναι σχετικά εύκολο να γνωρίζουμε, από ενδείξεις συμπεριφοράς, πότε ένα ζώο δεν θέλει να συμμετάσχει (προσπάθειες απόδρασης, κλάματα και ουρλιαχτά, εκφράσεις προσώπου πόνου ή αγωνίας), αλλά ελλείψει φανερών συμπεριφορών «όχι», πώς μπορούμε να ερμηνεύσει την προθυμία ή την έλλειψη του ζώου; Η σιωπή ή η απουσία άρνησης πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένδειξη συγκατάθεσης; ; Ή τι θα συμβεί αν, οι άνθρωποι που ασκούν κτηνωδία εκπαιδεύουν τα ζώα να συμμορφώνονται και να συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις;

Ποιος είναι ο ψυχισμός αυτών των ανθρώπων;

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους κτηνοβάτες και τον ψυχισμό τους, κυρίως γιατί δεν το δηλώνουν ανοιχτά, είναι άνθρωποι που σκόπιμα πληγώνουν ζώα επειδή τους αρέσει να πληγώνουν πράγματα ή επειδή τους κάνει να αισθάνονται δυνατοί. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θα πλήγωναν άλλους με μεγάλη ευκολία αν μπορούσαν. Απλώς επιλέγουν να πληγώσουν τα ζώα γιατί τα ζώα είναι πιο αβοήθητα από τους ανθρώπους.

Είναι θέμα εξουσίας και ελέγχου

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θέλουν να έχουν τον έλεγχο των άλλων. Θα πληγώσουν ένα ζώο γιατί πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι το ελέγχουν. Ή μπορεί να βλάψουν το ζώο για να ελέγξουν ένα άλλο άτομο. Για παράδειγμα, ένας σύζυγος μπορεί πλήγωσε το κατοικίδιο της οικογένειας για να δείξει στη γυναίκα του τι θα μπορούσε να της κάνει αν δεν υπακούσει στις εντολές του.

Άλλοι απλώς απολαμβάνουν τον πόνο και τη βία. Όσοι απολαμβάνουν τη βία μπορεί επίσης να καταστρέψουν άψυχα αντικείμενα καθώς και ζώα και ανθρώπους. Όλα αυτά τα άτομα υποφέρουν από σοβαρά, ψυχολογικά προβλήματα που πιθανότατα θα δεν είναι σε θέση να λύσουν από μόνοι τους.

Κακοποίηση στην παιδική ηλικία

Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε 100% σίγουροι γιατί οι άνθρωποι γίνονται έτσι – κάποιοι πιθανότατα γεννιούνται με προβλήματά, αλλά άλλοι μπορεί να έχουν κάποια εγκεφαλική βλάβη. Αναφορικά, όμως, με τα περιβάλλοντα που αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν, σίγουρα έζησαν σε τοξικές οικογένειες ή τους έχουν φερθεί απαξιωτικά στην ζωή τους και κάποιοι από αυτούς σίγουρα έχουν κακοποιηθεί μέσα στην οικογένεια, όταν ήταν παιδιά.

Κάποιοι το θεωρούν εξάσκηση

Ορισμένοι πολιτισμοί κατοχυρώνουν την πρακτική της σεξουαλικής επαφής με ζώα, όπως εκείνοι στη βόρεια ακτή της Κολομβίας. Ένα ντοκιμαντέρ του Vice, με τίτλο Asses of the Caribbean (Προειδοποίηση: VERY NSFW), κατέγραψε τη διαδεδομένη πρακτική των εφηβικών αγοριών να κάνουν σεξ με γαϊδούρια. Σε αυτήν την βαθιά καθολική κουλτούρα, οι γυναίκες γενικά δεν κάνουν σεξ μέχρι το γάμο και μέχρι εκείνη τη στιγμή, πολλοί νεαροί άνδρες «εξασκούνται» σε γαϊδούρια πιστεύοντας ότι θα βελτιώσει τη σεξουαλική τους ικανότητα και θα αυξήσει το μέγεθος των γεννητικών τους οργάνων. Αυτή η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη και κοινωνικά αποδεκτή, με έναν άνδρα συγκεκριμένα που συνέχισε τις διαειδικές του σχέσεις ακόμη και μετά τον γάμο.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τα παραπάνω δεδομένα, μπορούμε να καταλήξουμε στο γεγονός πως οι άνθρωποι ή έστω κάποιοι από αυτούς είναι καταπιεσμένοι και θεωρούν την κτηνοβασία ένα μέσο εκτόνωσης της σεξουαλικής τους ορμής.

Όχι απλά επικίνδυνο, αλλά θανατηφόρο

Παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του πέους

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία και δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, βρήκε επικράτηση 34% της κτηνωδίας μεταξύ των ανδρών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν αγροτική καταγωγή, καθώς και ότι ήταν ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του πέους.

Εκτός από τον άμεσο πόνο που προκαλείται από το σεξ μεταξύ δύο αταίριαστων ειδών, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι με τους οποίους οι ζωόφιλες δραστηριότητες μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ζώο και στον άνθρωπο. Για αρχή, υπάρχει το θέμα της μετάδοσης ασθενειών από το ένα μέρος στο άλλο. Ενώ οι περισσότερες ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές μεταξύ των ειδών, υπάρχουν πολλές που είναι και μερικές μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες.

Οι καταστάσεις που μπορούν να μεταφερθούν από έναν άνθρωπο σε ένα ζώο αναφέρονται ως ανθρωποπονητικές ασθένειες και συχνά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη, καθώς τα ζώα λαμβάνουν γενικά πολύ χαμηλότερο επίπεδο φροντίδας από τους ανθρώπους.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, υπάρχει μια σειρά από ασθένειες που μπορούν να κολλήσουν οι άνθρωποι μέσω της σεξουαλικής επαφής με ζώα, μερικές από τις πιο επικίνδυνες περιλαμβάνουν:

Λεπτοσπείρωση. Αυτό μεταφέρεται, μεταξύ άλλων, από σκύλους, άλογα και πρόβατα και μπορεί να μεταδοθεί μέσω οποιασδήποτε επαφής με τα γεννητικά όργανα ενός ζώου. Η μόλυνση οδηγεί γενικά σε μηνιγγίτιδα και περίπου το 10% των περιπτώσεων είναι απειλητικές για τη ζωή.

Εχινοκοκκίαση. Αυτό μεταφέρεται από γάτες και σκύλους και περιλαμβάνει τη μετάδοση παρασιτικών σκουληκιών από τα κόπρανα του ζώου. Η εμφάνιση αυτής της νόσου συχνά δεν έχει συμπτώματα και αυτή η φάση μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο, περιπλέκοντας τη διάγνωση. Τελικά οι κύστεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στο ήπαρ, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες, καθώς και σε άλλα όργανα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Λύσσα. Παρούσα στο σάλιο των γατών, των σκύλων και των αλόγων, η λύσσα είναι ίσως η πιο σοβαρή ασθένεια που μπορεί να κολλήσει ένας ζωόφιλος. Σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους η νόσος είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα εάν η θεραπεία δεν αναληφθεί γρήγορα.

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος σωματικής βλάβης που μπορεί να προκληθεί από τη συνουσία με ζώα πολύ διαφορετικού μεγέθους από τον άνθρωπο. Μία από τις πιο διάσημες περιπτώσεις είναι η λεγόμενη περίπτωση σεξ με το άλογο Enumclaw κατά την οποία ένας 45χρονος άνδρας πέθανε μετά από πρωκτικό σεξ από επιβήτορα. Το μεγάλο πέος του αλόγου τρύπησε το παχύ έντερο του άνδρα και πέθανε αρκετές ώρες αργότερα, όπως αναφέρεται στους Seattle Times.

Πηγή: NewYorkPost

Σχετικά άρθρα