Λιπομεταφορά: Εκμεταλλευτείτε το τοπικό πάχος για να λειάνετε τις ρυτίδες ή να αυξήσετε φυσικά το στήθος σας

Οι χειρουργικές επεμβάσεις μεταφοράς λίπους παίρνουν λίπος από ένα μέρος του σώματός σας και το εγχέουν σε μια άλλη περιοχή για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της εμφάνισής σας. Ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει το περιττό λίπος από οποιαδήποτε περιοχή. Συνήθως, αφαιρούν το λίπος από την κοιλιά, τους γοφούς και τους μηρούς.

Η μεταφορά λίπους είναι επίσης γνωστή ως αυτόλογη μεταφορά λίπους, λιπογλυπτική ή lipofilling.

Σε ποια σημεία του σώματος μπορώ να μεταφέρω λίπος;

Αφού αφαιρέσει το περιττό λίπος από την κοιλιά, τους γοφούς ή τους μηρούς σας, ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να το μεταφέρει σε πολλές περιοχές. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μεταφορά λίπους στο στήθος σας (αυξητική στήθους), στους γλουτούς σας (Brazilian butt lift), στο πρόσωπό σας, στους γοφούς σας, στα χείλη σας (αυξητική χειλιών), στις παρειές σας και στο σημείο κάτω από τα μάτια για να εξαλείψετε τις σακούλες στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε τι μπορεί να βοηθήσει η λιπομεταφορά;

Η μεταφορά λίπους μπορεί να προσθέσει όγκο με φυσικό τρόπο σε διάφορα μέρη του σώματός σας και να δημιουργήσει μια πιο νεανική εμφάνιση. Συγκεκριμένα, η λιπομεταφορά με τη μεταφορά μπορείτε να δημιουργήσετε ψηλότερα ζυγωματικά, να βελτιώσετε την αναλογία μέσης-ισχίου ή δημιουργήστε ένα σχήμα κλεψύδρας, να λειάνετε τις ρυτίδες του προσώπου σας, κυρίως κάτω από τα μάτια σας. να αυξήσετε το μέγεθος των γλουτών σας, να αυξήσετε το στήθος σας με φυσικό και χωρίς ενθέματα τρόπο και να επιδιορθώστε βλάβες μετά από καρκίνο του μαστού, να μειώστε τις ρυτίδες στα χέρια σας και να διορθώσετε ουλές του προσώπου.

Τι δεν μπορεί να κάνει η μεταφορά λίπους;

Η λιπομεταφορά πολλές φορές συγχέεται με τη λιποαναρρόφηση αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μια διαδικασία απώλειας βάρους, επομένως δεν θα δείτε μια δραστική αλλαγή στην περιοχή όπου ο χειρουργός σας αφαιρεί το λίπος. Ο στόχος της λιπομεταφοράς είναι να αφαιρεθούν αρκετά λιποκύτταρα για να γεμίσουν την επιθυμητή περιοχή. Είναι λοιπόν ιδανική για έναν υποψήφιο ο οποίος έχει μικρή συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως τα ψωμάκια, οι γλουτοί και οι μηροί. Συνεπώς θα πρέπει να βρίσκεστε κοντά στο ιδανικό σας βάρος για να δείτε επιτυχημένα αποτελέσματα.

Ποια είναι η διάρκεια της λιπομεταφοράς;

Τα αποτελέσματα της λιπομεταφοράς είναι μόνιμα. Ωστόσο, δεν επιβιώνουν όλα τα λιποκύτταρα από αυτή τη διαδικασία, επομένως μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μετά από κάποιο διάστημα εάν δεν είστε ευχαριστημένες με τον όγκο που προστέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Να θυμάστε βέβαια ότι χρειάζονται περίπου έξι μήνες για τα εγχυόμενα λιποκύτταρα να αναπτύξουν μια νέα παροχή αίματος και να δουν τα τελικά αποτελέσματα.

Θα χρειαστώ αρκετές συνεδρίες λιπομεταφοράς;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής θεραπείας και τον επιθυμητό όγκο. Η ενίσχυση των χειλιών συνήθως απαιτεί μόνο μία συνεδρία και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Η ενίσχυση του στήθους ή των γλουτών μπορεί να απαιτήσουν περισσότερες επεμβάσεις λιπομεταφοράς.

Είναι ασφαλής η μεταφορά λίπους;

Η επέμβαση μεταφοράς λίπους είναι ασφαλής. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν πλαστικό χειρουργό που έχει εμπειρία στη μεταφορά λίπους, επειδή απαιτεί υψηλό βαθμό δεξιότητας. 

Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση μεταφοράς λίπους;

Μετά από τη λιπομεταφορά είναι σύνηθες να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις ή μώλωπες καθώς και πρήξιμο στο σημείο, όμως υποχωρούν μετά τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε έναν κορσέ συμπίεσης για να βοηθήσετε στην επούλωση και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία σας όμως οι έντονες κινήσεις και το γυμναστήριο δε συνίσταται για τις πρώτες δύο τουλάχιστον εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος ανάρρωσής σας θα πρέπει να συμφωνεί με τις συστάσεις του πλαστικού σας χειρουργού.

Σχετικά άρθρα