Το top 10 των πιο καλοπληρωμένων influencers σύμφωνα με το περιοδικό Forbes – Αμοιβές που ζαλίζουν

Τα διάσημα αστέρια των social media μετατρέπουν τους followers σε μικρές ή και μεγάλες περιουσίες. Αυτές οι ισχυρές προσωπικότητες έχουν στα χέρια τους την ψυχαγωγία και τη διαφήμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes οι διάσημοι και ακριβοπληρωμένοι influencers αξιοποίησαν τα 2,6 δισεκατομμύρια ακολούθους τους για να αποκομίσουν κέρδη πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, ποσοστό αυξημένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι όπου οι αμοιβές άγγιξαν τα 570 εκατομμύρια.

“Οι influencers εμπιστεύονται περισσότερο το κοινό τους παρά οι διαφημίσεις. Μπορούν να ξεπουλήσουν προϊόντα μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορούν να δημιουργήσουν έναν τεράστιο όχλο που θα κλείσει μια μεγάλη πόλη”, λέει η Erin Lanuti, η επικεφαλής καινοτομίας στο ad titan Omnicom PR Group.

Ποιοι είναι όμως οι πιο καλοπληρωμένοι influencers και ποιες οι αμοιβές τους;

Jimmy Donaldson (MrBeast)

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Jimmy Donaldson με κέρδη: $82 εκατομμύρια και 312 εκατομμύρια ακολούθων. Με περισσότερους από 300 εκατομμύρια ακόλουθους, η βάση των θαυμαστών του MrBeast είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο ο πληθυσμός των ΗΠΑ. Ο τιτάνας του YouTube, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τζίμι Ντόναλντσον, έχει χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή του για να κερδίσει μια περιουσία σε δολάρια ψηφιακών διαφημίσεων και να δημιουργήσει μια πραγματική αυτοκρατορία.

Olajide Olatunji (KSI)

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Olajide Olatunji με κέρδη $24 εκατομμύρια και 112 εκατομμύρια ακολούθων. Ο Olajide Olatunji, γνωστός ως KSI, άρχισε να ασχολείται με τα βιντεοπαιχνίδια της FIFA στο YouTube το 2009, προσελκύοντας εκατομμύρια οπαδούς για το παράξενο χιούμορ του.

Jake Paul

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Jake Paul με κέρδη $34 εκατομμύρια και 66 εκατομμύρια ακολούθων. Πρόκειται για έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους influencers που προσέλκυσε διαμάχες, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση, απάτη θαυμαστών κ.α.

Rhett & Link

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τους Rhett & Link με κέρδη $35 εκατομμύρια και 51 εκατομμύρια ακολούθων. Κολλητοί από το δημοτικό, οι δύο πρώην μηχανικοί — με πραγματικά ονόματα Rhett James McLaughlin και Charles Lincoln “Link” Neal III— άρχισαν να δημοσιεύουν κωμικές εκπομπές στο YouTube το 2006. Σήμερα η εταιρεία ψυχαγωγίας τους απασχολεί περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Charli D’Amelio

Η Charli D’Amelio κατέκτησε την πέμπτη θέση με κέρδη $23 εκατομμύρια και 213 εκατομμύρια ακολούθων. Πρόκειται για την κορυφαία γυναίκα δημιουργό στο TikTok σύμφωνα με το Forbes, έχει γίνει πρόσωπο της Prada, της Amazon, αλλά και της σειρά ρούχων της Kim Kardashian. 

Logan Paul

Στην έκτη θέση βλέπουμε τον Logan Paul, αδερφό του Jake που συναντήσαμε στην τρίτη θέση, με κέρδη $21 εκατομμύρια και 74 εκατομμύρια ακολούθων. Ο Logan Paul ξεκίνησε χρησιμοποιώντας το YouTube για να δημοσιεύει βιντεολόγια και ακροβατικά. Το κανάλι είχε προσελκύσει 23,6 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά τα ανησυχητικά και αναίσθητα βίντεο του Paul, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ενός νεκρού στο «δάσος αυτοκτονίας» της Ιαπωνίας, τον οδήγησαν στην προσωρινή αποπομπή του από την πλατφόρμα.

Elliot Tebele (F*ckJerry)

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Elliot Tebele, με κέρδη $30 εκατομμύρια και 17 εκατομμύρια ακολούθων. Πρόκειται για τον αρχικό βασιλιά των μιμιδιών, ο οποίος έχει προσελκύσει μέσα από τους λογαριασμούς του πάνω από 40 εκατομμύρια ανθρώπους.

Emma Chamberlain

Στην όγδοη θέση βρίσκουμε την Emma Chamberlain, με κέρδη $20 εκατομμύρια και 28 εκατομμύρια ακολούθων. Από τότε που γύρισε βίντεο στο YouTube στο σπίτι της μητέρας της, η Emma Chamberlain παράτησε το λύκειο, συγκέντρωσε 27,9 εκατομμύρια ακόλουθους και μετέτρεψε το χιούμορ και το πάθος της για τη μόδα σε μια αυτοκρατορία. Η Chamberlain ήταν ένας από τους πρώτους influencers που εξασφάλισε συμφωνία με τη Louis Vuitton.

Matt Rife

Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Matt Rife με κέρδη $25 εκατομμύρια και 22 εκατομμύρια ακολούθων. Ο Rife, ένας stand up κωμικός, χρησιμοποιεί τα social media για να ξεπουλήσει ζωντανές εμφανίσεις. Μετά από μια δεκαετία από εμφανίσεις σε μικρά κλαμπ, ο Rife βρήκε το δρόμο του μέσα από το TikTok αφού ένα video που ανέβασε με εκείνον να αστειεύεται με μια γυναίκα θαυμάστρια έγινε viral.

Brent Rivera

Το top 10 κλείνει με τον Brent Rivera, ο οποίος έχει κέρδη $17,5 εκατομμύρια και 96 εκατομμύρια ακολούθων.Ο Rivera έχει κατακτήσει πολλές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο – ξεκινώντας από το Vine, μετά το YouTube και τέλος το TikTok – όπου τα κωμικά βίντεό του (στα οποία συχνά εμφανίζεται η μικρότερη αδερφή του, Lexi) προσελκύουν πλέον κοινό 50 εκατομμυρίων θαυμαστών. Παράλληλα, 25χρονος επιχειρηματίας και influencer συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως τα Starbucks, το Xbox και το Prada.

Σχετικά άρθρα