Είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε κρέμα για αιμορροΐδες για τις σακούλες και τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια; Δείτε πως λειτουργεί και τι έχουν ανακαλύψει οι μεγάλες σταρ του Hollywood

Όλες έχουμε ζήσει αυτές τις μέρες, ειδικά μετά από ένα ξενύχτι, που η επιδερμίδα μας είναι θαμπή και κουρασμένη και οι σακούλες κάτω από τα μάτια έχουν γίνει τεράστιες. Ξέρατε όμως ότι μπορείτε να βοηθήσετε τα μάτια σας να ξεπρηστούν χρησιμοποιώντας μια απλή κρέμα για αιμορροΐδες;

Πολλές είναι οι σταρ του Hollywood που έχουν δοκιμάσει αυτό το beauty tip. Η Sandra Bullock έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί πάντα αυτό το beauty tip πριν από μια επίσημη εμφάνιση. Ποιες είναι όμως οι ευεργετικές ιδιότητες της κρέμας αιμορροΐδων για τα μάτια μας;

Η κρέμα αιμορροΐδων είναι ένα οικιακό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη μείωση του πρηξίματος και των σακούλων κάτω από τα μάτια. Είναι μια δημοφιλής τάση μεταξύ μοντέλων, διασημοτήτων και ανθρώπων που επιδιώκουν να μειώσουν γρήγορα το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Ενώ οι κρέμες για τις αιμορροΐδες χρησιμοποιούνται συχνά για αυτόν τον σκοπό, υπάρχουν μικτές απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της χρήσης αυτών των κρεμών, χωρίς ιατρική συνταγή, όταν πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γιατί οι γυναίκες χρησιμοποιούν κρέμα για αιμορροΐδες κάτω από τα μάτια τους;

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα κοινό πρόβλημα στις περισσότερες γυναίκες. Είτε τα μάτια είναι πρησμένα από το κλάμα, την έλλειψη ύπνου, τις αλλεργίες ή κάποιον άλλο λόγο, όλες μας χρειαζόμαστε μια γρήγορη λύση για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας. 

Η κρέμα για αιμορροΐδες υπόσχεται έναν γρήγορο τρόπο μείωσης του πρηξίματος επειδή κατορθώνει να μειώσει το οίδημα στην περιοχή. Βέβαια πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια μας είναι ευαίσθητο και αυτός ο τύπος της κρέμας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, όταν εφαρμόζεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. 

Κίνδυνοι & Επιπλοκές κατά τη χρήση

Η χρήση μιας μικρής ποσότητας κρέμας για αιμορροΐδες μπορεί να είναι μια χρήσιμη στρατηγική για τη βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής κάτω από τα μάτια. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι επιβλαβής και επικίνδυνη, εάν τη χρησιμοποιείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Εάν η κρέμα αιμορροΐδων χρησιμοποιείται σε επαναλαμβανόμενη ή καθημερινή βάση, μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο δέρμα κάτω και γύρω από τα μάτια. Οι περισσότερες εταιρείες αναγράφουν στις οδηγίες των σκευασμάτων προειδοποιήσεις και σημειώνουν ότι οι κρέμες δεν είναι ασφαλείς για χρήση σε πολλές περιοχές του σώματος, όπως την περιοχή γύρω από τα μάτια, τα χείλη ή τη γλώσσα. 

Εναλλακτικές λύσεις για την κρέμα για αιμορροΐδες

Δεδομένου ότι οι κρέμες για αιμορροΐδες δεν προορίζονται για αποκλειστική χρήση κάτω από τα μάτια και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μακροχρόνια βάση, υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες στο σπίτι για πιο άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα

Οικιακές θεραπείες

Κρύες Κομπρέσες

Δοκιμάστε να δροσίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας με μια κρύα κομπρέσα. Η κομπρέσα μπορεί να είναι μια σακούλα με κατεψυγμένο αρακά, πάγο, παγωμένα αγγούρια ή κουτάλια που αφήνονται στο ψυγείο. Τοποθετήστε την κρύα κομπρέσα σε μια καθαρή πετσέτα και εφαρμόστε την απαλά σε κλειστά μάτια για αρκετά λεπτά, όσο αντέχετε το κρύο. Οι παγωμένες κομπρέσες μειώνουν άμεσα τη φλεγμονή και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που βοηθά στη μείωση του οιδήματος. Ορισμένες μάρκες καλλυντικών προσφέρουν κρέμες ματιών με καφεΐνη και αντίστοιχα επιθέματα ματιών για τη μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Μια εναλλακτική θεραπεία στο σπίτι είναι η χρήση από παγωμένα χρησιμοποιημένα φακελάκια μαύρου τσαγιού σε κλειστά μάτια. Το μαύρο τσάι περιέχει καφεΐνη και σε μορφή κομπρέσας ανακουφίζει τα πρησμένα μάτια.

Ενυδάτωση

Για να αποτρέψετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Εάν ο οργανισμός σας είναι αρκετά ενυδατωμένος τα μάτια σας θα φαίνονται ξεπρησμένα και πιο ξεκούραστα και θα έχετε μια γενική υγιή όψη.

Υπνος

Οι σακούλες μπορεί να εμφανιστούν κάτω από τα μάτια λόγω έλλειψης ύπνου. Εάν παρατηρείτε ότι η αϋπνία ή ο λίγος ύπνος είναι σύνηθες φαινόμενο, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα τελετουργικό ύπνου. Βρείτε τρόπους αποσύνδεσης από την τεχνολογία, αποφύγετε να παίρνετε το tablet η το κινητό σας στο κρεβάτι και δημιουργήστε ένα χαλαρό περιβάλλον που θα βοηθήσει τον ύπνο σας.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Μπορεί να μην χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε κρέμα αν κάνετε σταδιακά και σταθερά τις παρακάτω απλές τροποποιήσεις.

Οι κορυφαίες συστάσεις για την προώθηση της συνολικής υγείας του δέρματος μακροπρόθεσμα είναι οι εξής:

  • Πίνετε άφθονο νερό.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ.
  • Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
  • Μειώστε την πρόσληψη αλατιού.
  • Κόψτε ή έστω μειώστε το κάπνισμα.
  • Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα κάθε μέρα.

Σχετικά άρθρα