Μη χάσετε σήμερα:Oταν ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιώργος Κιμούλης συναντούν την “Οδύσσεια” και τον Καβάφη thumbnail
Μη χάσετε σήμερα:Oταν ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιώργος Κιμούλης συναντούν την “Οδύσσεια” και τον Καβάφη

Μη χάσετε σήμερα:Oταν ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιώργος Κιμούλης συναντούν την “Οδύσσεια” και τον Καβάφη

Ίσως η Δευτέρα να μην θεωρείται η κατ’ εξοχήν μέρα για να παρακολουθήσεις ένα μουσικό live, αλλά και αυτό που παρακολούθησα απέχει απ’ τα κατ’ εξοχήν live στα οποία πηγαίνω συνήθως. Η αγάπη μου για το κλασσικό πιάνο αλλά και τη θεατρική μουσική με οδήγησε στον Ιανό για μία μελωδικό ταξίδι στις συνθέσεις του Θοδωρή Οικονόμου. Το ζεστό και πάντα φιλόξενο πατάρι του γνωστού βιβλιοπωλείου επέλεξε ο συνθέτης για να μας παρουσιάσει μία μουσική βραδιά, αποτελούμενη από δύο μέρη: στο πρώτο μας παρουσίασε τη μουσική που έγραψε για τη θεατρική παράσταση «Οδύσσεια», που ανέβηκε πέρυσι από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Robert Wilson, ενώ το δεύτερο μέρος αποτελείτο από μία καινούρια δουλειά, η οποία αφορά τη μελοποίηση 11 ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη, τα οποία αφηγήθηκε ο Γιώργος Κιμούλης.  Θεωρώ πως οι συγκεκριμένες βραδιές αποτελούν  μία ευχάριστη σύμπτωση με τη δράση του Ιδρύματος Μείζωνος Ελληνισμού η οποία έχει «ταγκάρει» ολόκληρη την πόλη με στίχους του Αλεξανδρινού ποιητή.


Έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε κι εσείς, καθώς θα βρίσκονται το πατάρι του Ιανού για ακόμα 2 Δευτέρες 21 & 28/10.


Πηγή: www.musicorner.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X