Ο Ρονάλντο μετά τα ξενοδοχεία και τις κλινικές εμφύτευσης μαλλιών γίνεται “μιντιάρχης” και επενδύει 56,8 εκατομμύρια ευρώ στα μέσα ενημέρωσης της Πορτογαλίας – Στο παρελθόν είχε τσακωθεί με τα συγκεκριμένα μέσα (Βίντεο)

Καθώς η καριέρα του ως παίκτη πλησιάζει στο τέλος της, οι προετοιμασίες του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο συνεχίζονται. Ο διεθνής άσσος του ποδοσφαίρου φέρεται να επεκτείνει το ήδη εκτεταμένο επιχειρηματικό του χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει ακίνητα, αυτοκίνητα, ξενοδοχεία και κλινικές εμφύτευσης μαλλιών, αγοράζοντας μερίδιο σε όμιλο μέσων ενημέρωσης.

Η Επένδυση στον όμιλο COFINA

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα του Ρονάλντο, την Πορτογαλία, ο 38χρονος αγόρασε το 30% των μετοχών της COFINA, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ της χώρας.

Η COFINA κατέχει τις εθνικές εφημερίδες Correio da Manhã και Record, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Correio da Manhã TV (CMTV). Το Correio da Manhã είναι η πιο διαβασμένη εφημερίδα της Πορτογαλίας, ενώ το CMTV είναι το κανάλι καλωδιακής τηλεόρασης με τις περισσότερες προβολές της χώρας.

Η συμφωνία για την επένδυση στον όμιλο ΜΜΕ της Πορτογαλίας βρισκόταν στα σκαριά εδώ και αρκετούς μήνες. Μια πηγή κοντά στο στρατόπεδο του Ρονάλντο είπε ότι ο παίκτης είναι «πολύ ενθουσιασμένος» με αυτή την προοπτική. « Είναι νικητής, επομένως είναι χαρούμενος που συνδέεται με νικητήρια έργα», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Το να έχουμε μαζί μας τον Κριστιάνο, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία, έναν μοναδικό αθλητή που υπερασπίζεται αξίες όπως η αποφασιστικότητα, η αυστηρότητα, η σκληρή δουλειά και η ανθεκτικότητα, είναι τιμή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της COFINA, Λουίς Σαντάνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Στο τέλος Ιουνίου 2023, οι μετοχές της Cofina Media έκλεισαν στα 0,360 ευρώ/μετοχή, με αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση 37 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά έσοδα της Cofina Media ανήλθαν σε 36,9 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το EBITDA της Cofina Media έφτασε τα 5,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 10,3% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι διαφωνίες του Ρονάλντο με την Correio da Manhã και το CMTV

Στο παρελθόν, ο Ρονάλντο είχε… περίεργες συναντήσεις με την Correio da Manhã και το CMTV.

Σε μια συνέντευξη Τύπου το 2014, ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση ενός από τους δημοσιογράφους του CMTV, προφανώς επειδή ήταν δυσαρεστημένος με μια αναφορά της Correio da Manhã σχετικά με την επιρροή του στην επιλογή της ομάδας της Πορτογαλίας.

«Δεν τρέφω κανέναν σεβασμό για αυτήν την εφημερίδα», είπε τότε. «Πάντα φτιάχνει ιστορίες».

Δύο χρόνια αργότερα, ο Ρονάλντο αντέδρασε θεαματικά άσχημα σε ερώτηση δημοσιογράφου του CMTV, καθώς η Πορτογαλία προετοιμαζόταν για ένα κρίσιμο ομαδικό παιχνίδι στο Euro 2016, ένα τουρνουά που κέρδισε η Σελεσάο. Πλησίασε ο δημοσιογράφος, ο παίκτης άρπαξε το μικρόφωνό του και το πέταξε σε μια λίμνη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους νέους ιδιοκτήτες της πορτογαλικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης Cofina Media μέσω της εταιρείας Expressão Livre από τις 26 Οκτωβρίου 2023.

Σχετικά άρθρα